PROPOSTA DE QUARESMA

Omella demana dejunar de "missatges polítics a les xarxes socials"

L'arquebisbe de Barcelona proposa abstenir-se "de tot allò que pugui crear divisió"

zentauroepp38551722 gra041  barcelona  22 05 2017   el arzobispo juan jos  omell180219103017

zentauroepp38551722 gra041 barcelona 22 05 2017 el arzobispo juan jos omell180219103017 / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, recomana que per Quaresma, un període "per revisar la vida interior" que ha començat aquesta setmana, es faci "dejuni d'enviar missatges polítics a les xarxes socials", "de les converses que no porten a res positiu" i "de tot allò que pugui crear divisió".

Sota el títol d'El millor dejuni per a aquesta Quaresma, el cardenal Omella es refereix en la seva carta dominical a la situació social i política de Catalunya per recomanar que no es reenviïn missatges polítics ni comentaris que causin divisió. "Necessitem una distància i un cert humor. Només reenviem-nos missatges que regalin alegria i pau. Les notícies deixem-les per als mitjans de comunicació", assenyala l'arquebisbe.

"Dejuna d'aquelles converses que ja sabem prèviament que no porten a res positiu i que poden perjudicar la nostra relació. Ajudem-nos a canviar de tema quan algú de nosaltres comenci", afegeix el prelat.

Omella també demana "dejunar de tot allò que pugui crear divisió. Aquest és un temps ideal per redescobrir tot el que ens uneix i tenim en comú. Només són set setmanes. ¿Creieu que és possible?".

Distraccions constants

El cardenal fa aquestes recomanacions després de revelar que fa uns dies va parlar amb una persona que li va dir: "Soc cristià de tota la vida, però tot el que hem viscut aquests últims mesos al nostre país m'ha desorientat fins al punt de perdre la vitalitat i l'alegria interior amb què vivia abans".

"Felicitats -li va respondre el bisbe-, felicitats perquè has pres consciència de com un fet exterior està afectant la teva vida interior. Prendre consciència és el primer pas per poder reorientar la nostra vida, per a la nostra conversió personal".

Notícies relacionades

Per Omella, "la Quaresma és un bon temps per revisar la nostra vida interior", i per això diu que "el dejuni ens fa adonar de com les imatges, els objectes i les sensacions que ens envolten reclamen la nostra atenció constantment i ens distreuen".

"Tenint en compte l'objectiu de ser forjadors de concòrdia que ens hem marcat per a aquest nou any, i enllaçant amb les paraules que em va dir la persona de qui parlava", l'arquebisbe recomana el dejuni dels missatges polítics a les xarxes i dels comentaris que causen més divisió social.