DESTACATS DEL DIA

El fiscal s'inclina per no demanar presó per a Rovira i altres notícies que has de saber avui, en un minut

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) La fiscalia s'inclina per no demanar presó per a Rovira, ni tampoc per a Pascal, Mas, Lloveras i Gabriel. Les líders d'ERC i del PDECat obren aquest dilluns una setmana de declaracions davant Llarena en plena negociació per la investidura.


2) La immunoteràpia, la fórmula amb què els científics busquen atacar el càncer. Aquesta tècnica està en totes les quinieles de les investigacions que donaran la sorpresa el 2018. La setmana passada, per exemple, es va donar a conèixer el seu èxit a l'hora de tractar càncers de còlon en ratolins de laboratori.

James Allison, un dels pares de la immunoteràpia, en el seu laboratori a Texas. / MD ANDERSON CANCER CENTER

3) El vesper de la música al carrer a Barcelona. Ajuntament i artistes que toquen al carrer inicien negociacions per resoldre una situació d'intempèrie legal que els uns i els altres consideren injusta.

FERRAN SENDRA / Músics al carrer, davant la Catedral. / 


Notícies relacionades

4) La universitat espanyola encara no és atractiva per als estrangers. Només un 4,6% dels alumnes de grau són de fora. La poca presència de l'anglès a les classes, les carreres de quatre anys i la discreta posició en els rànquings són les principals causes.

JOAN CORTADELLAS / Uns estudiants s'examinen de la selectivitat al campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a Barcelona. / 


5) El Barça ressuscita amb Pesic. L'equip blaugrana conquista la Copa del Rei després de doblegar el Madrid en la final (90-92).

EFE / ÁNGEL MEDINA / Els jugadors del Barça es fan una foto amb el trofeu després de guanyar el Madrid en la final de la Copa del Rei de bàsquet. /