DESTACATS DEL DIA

La cèl·lula de Ripoll volia atacar alhora Barcelona i París i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp41351447 171218095450

zentauroepp41351447 171218095450 / LUDOVIC MARIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Aquest dissabte fa sis mesos dels atemptats de la Rambla i Cambrils. La cèl·lula de Ripoll volia atemptar a la vegada contra la torre Eiffel i la Sagrada Família, però l'accident d'Alcanar els va fer canviar de plans. Analitzem les quatre incògnites que persisteixen mig any després.


2) El Govern dubta sobre com limitar la immersió lingüística, en aplicació del 155. Ahir es van celebrar concentracions a diverses ciutats amb motiu dels quatre mesos a la presó dels Jordis. A la de Barcelona, ANC i Òmnium van demanar a JxCat i ERC "sentit d'Estat" i formar Govern.

JOAN PUIG / Marxa a Barcelona en record dels presos sobiranistes quan es compleixen quatre mesos de la presó preventiva dels Jordis. / 


3) Una dona amb síndrome de Down, expulsada d'una xerrada per no "espantar" la gent. Altres assistents a l'acte comercial el van abandonar per solidaritat. En contrast, a la sala Luz de Gas de Barcelona la Fundació Ludàlia celebra 10 anys de sessions de discoteca per a persones amb discapacitat.

Les llàgrimes de Julia amaguen el dolor del rebuig. Fa uns dies va ser expulsada d’una xerrada publicitària per tenir síndrome de Down. / ATLAS VÍDEO


Notícies relacionades

4) La comunitat xinesa més gran que ha tingut Barcelona es bolca en el seu Any Nou. Gairebé 1.400 persones participaran en la desfilada d'avui. Consulteu el programa de la festa a Barcelona així com els actes programats a Madrid.

MARTÍ FRADERA / Assaig dels espectacles de l'Any Nou xinès a Barcelona, en un local de Badalona. /

5) Segona medalla per a Espanya als Jocs d'Hivern de Corea. Javier Fernández, Superjavi, conquista el bronze olímpic en patinatge artísticSuperjaviEl patinador madrileny va néixer per a aquest esport.

Javier Fernández, amb la bandera espanyola, després de guanyar la medalla de bronze. / DAVID J. PHILLIP