DESTACATS DEL DIA

'Escuts humans' contra els narcopisos i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp42086078 narcopiso vistalegre180214205137

zentauroepp42086078 narcopiso vistalegre180214205137

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1/ ‘Escuts humans’ contra els narcopisos del Raval. Els veïns de la plataforma Acció Raval han seleccionat tres persones per ocupar antigues vivendes de la droga, la majoria propietat d'entitats bancàries que es desentenen de les seves possessions. Mentre l'Ajuntament de Barcelona segueix estudiant la manera de contenir un fenomen complex que s'enquista gràcies a la perversió de la llei, Acció Raval ha decidit buscar una solució no exempta de contradiccions.


2/ La Guàrdia Civil equipara els impulsors de l'1-O amb la “delinqüència organitzada” en un informe remès al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Segons l'informe de l'institut armat el “cervell” de la logística del referèndum independentista és Josep Maria Jové, que va ser segon d'Oriol Junqueras a la Conselleria d’Economia i a qui se li va confiscar el documentEnfocats.


Notícies relacionades

3/ Medalla històrica per a Espanya als Jocs Olímpics de Corea. Regino Hernández aconsegueix el bronze en la modalitat de snowboard crosssnowboard cross i acaba amb una sequera espanyola de 26 anys sense medalles.


5/ Renfe denuncia que el vandalisme li va costar 10 milions a Catalunya el 2017. El gruix d'aquesta suma, 6,7 milions d'euros, es va invertir en la neteja dels 85.000 metres quadrats de superfície pintada pels grafiters, uns 6.000 grafitis en total. “Procurem que no afecti l'usuari, que les accions d'uns quants no afectin una majoria, però un tren apedregat, per posar un exemple, s'ha d'aturar”, explica el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, en referència als endarreriments que provoquen aquests actes vandàlics.