Reconeixements

Aquestes són les imatges nominades al World Press Photo 2018

La guanyadora com a millor foto de l'any es coneixerà el 12 d'abril

Nominats per a la foto de l’any 2017 del World Press Photo / Ronaldo Schemidt (WPF)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les fotos nominades al World Press Photo 2018 es reparteixen entre Veneçuela, Mossul, Londres, Nigèria i Bangla Desh. Els guanyadors d'aquests premis de fotografia es faran públics el 12 d'abril a Amsterdam. El jurat va rebre més de 73.000 instantànies.

Una imatge del fotògraf veneçolà Ronaldo Schemidt, que retrata la crema accidental d'un manifestant de l'oposició durant uns disturbis a Caracas, José Víctor Salazar, de 28 anys, és una de les sis nominades. El noi, convertit en una torxa humana i amb una màscara, corre per buscar ajuda per apagar el foc del seu cos, mentre que al fons de la imatge s'aprecia, pintat a la paret en color negre, un petit grafiti d'una pistola que apunta cap a la paraula pau.

Una altra candidata mostra cossos de refugiats rohingyes tapats a terra després que el vaixell en què fugien al voltant de 100 persones des de Myanmar s'enfonsés abans d'arribar a la costa de Bangla Desh, el 28 de setembre del 2017. És del fotògraf Patrick Brown.

Firmada per l'australià Adam Ferguson, una altra imatge mostra Aisha, de 14 anys, segrestada per Boko Haram i obligada a immolar-se en una missió suïcida. La foto va ser captada el 21 de setembre del 2017 a Maiduguri, a l'estat de Borno (Nigèria). 

Una quarta candidata, del fotògraf Toby Melvill, mostra una dona mentre consola una víctima de l'atropellament massiu al pont de Westminster a Londres, el 22 de març del 2017.

Una altra imatge que lluita per ser la millor foto de l'any porta la firma del fotògraf Ivor Prickett. Es va fer el 15 de març i mostra civils que van quedar a l'est de Mossul durant la batalla per recuperar la ciutat mentre fan cua per rebre medicaments. El mateix fotògraf és l'autor d'una altra de les sis candidates: la imatge d'un nen evacuat de l'última zona controlada per l'Estat Islàmic a la Ciutat Vella de Mossul per un home sospitós de ser militant i utilitzar el nen com a escut humà, vigilat per soldats de les Forces Especials iraquianes, el 12 de juliol del 2017.  

Notícies relacionades

 

World Press Photo donarà a conèixer els guanyadors d'aquest any en una cerimònia que se celebrarà a Amsterdam el 12 d'abril.