CAS OBERT A LANCASTER

El terrible dibuix que va ajudar a identificar un lladre

El testimoni d'un robatori als EUA va aportar a la policia el dibuix d'un criminal que semblava l'obra d'un nen

Alguns agents hi van acabar distingint certs trets i van trobar la foto de l'home per cursar l'arrest

clipboard01

clipboard01

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els lladres a cara descoberta juguen amb desavantatge. També és cert que la mitja o el passamuntanyes al cap conviden a sospitar, però com a mínim t'evites el disgust, encara que merescut, de Hung Phuoc Nguyen. Aquest home de 44 anys va cometre un robatori el 30 de gener en un comerç de la ciutat de Lancaster (Estats Units). Li va sortir bé, però va deixar enrere un testimoni que va tenir la capacitat de recordar la seva cara. Va decidir dibuixar-la i entregar la seva obra a la policia. 

Notícies relacionades

Els agents devien rebre l'esbós amb certa incredulitat. Però tenia alguna cosa. I alguns es van posar a revisar la base de dades de delinqüents locals. La cara els era familiar. Aquells ullets, aquells cabells, aquella absoluta inexpressió, aquell nas ni petit ni gros. També podrien haver buscat un home amb una sola orella, però van preferir obviar la petita llicència que es va donar l'autor a l'eliminar-li la del costat esquerre. Així el van trobar finalment. "Si bé el dibuix podia semblar d'aficionat o caricaturesc, alguns investigadors i oficials veterans van reconèixer la descripció física del subjecte", diu el comunicat policial que pot consultar-se a internet

Van preparar una roda de reconeixement amb fotos i el dibuixant va assenyalar l'individu correcte. El tenien. En foto. Perquè quan van anar a casa seva, l'home no hi era. L'ordre d'arrest segueix vigent. Tot gràcies a aquest dibuix pel qual ningú donava ni un duro. Per cert, si veieu Hung Phuoc Nguyen podeu trucar al 717-735-3300, amb el prefix 001 davant.