DESTACATS DEL DIA

La neu pinta de blanc el litoral de Barcelona i altres notícies que has de saber avui, en un minut

Platja de la Mar Bella

Platja de la Mar Bella / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1/ La neu i la calamarsa pinten de blanc el litoral de Barcelona en la jornada més freda de l'hivern. Les acumulacions més grans, que no van passar dels tres centímetres de gruix, es van registrar en diversos municipis de les comarques del Maresme, la Selva i el Gironès. Per a aquest divendres s'espera una estabilització atmosfèrica i una continuïtat del fred intens, amb mínimes per sota de 5º al litoral i de fins a -8º a les comarques del Pirineu i l'interior.


2/ JxCat i ERC busquen un relleu per a Puigdemont. El nom de l'economista Elsa Artadi, encara que s'autodescarti, és un dels que se cita amb més insistència, segons fonts coneixedores de les negociacions. També Josep Rull, amb un carisma dins del PDECat inqüestionable, surt a les quinieles. En canvi, Jordi Turull i Jordi Sànchez es veuen perjudicats pel seu horitzó penal per rellevar l‘expresident .


3/ El Camp de Gibraltar, la petita Colòmbia andalusa.petita Colòmbia La necessitat en una de les comarques amb més atur d'Europa empeny molta gent al contraban per sobreviure, i els narcos s'aprofiten d'aquesta misèria i d'una plantilla policial obsoleta a la qual superen fins i tot en mitjans tecnològics. En aquest sentit, col·lectius i ajuntament demanen més seguretat però també plans especials d'ocupació per evitar la impunitat dels narcotraficants.


Notícies relacionades

4/ El Barça venç el València a Mestalla i es planta en una altra final. La pilota anava de banda a banda fins que va entrar Coutinho al camp i, al cap de pocs minuts va fer un gol –el primer amb la samarreta del Barça- a passada de Luis Suárez, el seu inseparable company al Liverpool. L'equip de Valverde no es va conformar amb guanyar 0-1. Rakitic va fer el segon per als blaugranes i va firmar un excel·lent partit.  


5/ El Consell de Ministres aprova aquest divendres un decret lleiConsell de Ministres que permetrà als que tinguin els seus diners en fons o plans de pensions recuperar, a partir dels 10 anys d'aportació, tot o part de la quantitat acumulada. Rajoy pretén amb aquesta mesura fomentar l'estalvi i rebaixar les comissions a entitats gestores.