A Pontevedra

Un conductor dona positiu en totes les drogues del test de la Guàrdia Civil

L'aparell va detectar consum de cocaïna, opiacis, amfetamines, metamfetamines i THC

motor-perder-puntos-carnet

motor-perder-puntos-carnet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha interceptat un conductor a Pontevedra, un veí de Vigo de 42 anys, que va donar positiu en totes les drogues del test que fa la Guàrdia Civil en els seus controls.

Segons ha informat l'institut armat, el conductor va ser interceptat el cap de setmana quan circulava sota els efectes de les drogues al voltant del polígon industrial d'O Campiño.

L'actuació es va produir en el marc d'un operatiu desenvolupat per efectius del subsector de trànsit de la Guàrdia Civil de la Comandància de Pontevedra per "evitar que es produeixin en aquesta zona concentracions de vehicles, amb la finalitat de fer carreres il·legals i exhibicions de conduccions temeràries".

La Guàrdia Civil ha ressaltat que "la singularitat d'aquesta negligent incidència" radica en "el fet que aquest conductor, al ser sotmès al test d'estupefaents, va donar positiu en totes les drogues -cocaïna, opiacis, amfetamines, metamfetamines i THC- que pot detectar l'aparell indiciari de què estan dotades les patrulles" de l'agrupació de trànsit de la Guàrdia Civil. Per això, el vehicle del conductor va quedar immobilitzat.

Sanció

Notícies relacionades

L'actual llei de seguretat viària penalitza aquesta conducta com a infracció molt greu, castigada amb una sanció de mil euros i la retirada de sis punts del carnet.

A més de la sanció administrativa, el Codi Penal recull al capítol IV els delictes contra la seguretat viària, entre els quals s'inclouen la conducció sota la influència de drogues. Les penes recullen presó de tres a sis mesos o multa de sis a dotze mesos o treballs en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies i privació del dret a conduir d'un a quatre anys, concreten les mateixes fonts.