ACTE A CÒRDOVA

El Govern ampliarà els delictes penats amb presó permanent revisable

Rajoy afirma que "el que és permanent és el dolor d'un pare o una mare d'un menor assassinat"

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha avançat que divendres que ve el Consell de Ministres aprovarà un projecte de llei que augmentarà els delictes als quals se'ls pot aplicar la pena de presó permanent revisable.

Catalá ha anunciat la tramitació d'aquest projecte a l'acte organitzat pel PP a Còrdova en defensa de la presó permanent revisable i que ha presidit el cap del Govern, Mariano Rajoy. "La majoria dels espanyols saben que el que és permanent és el dolor d'un pare o una mare d'un menor assassinat. Aquest dolor permanent per desgràcia no és revisable", ha dit Rajoy.

El titular de Justícia ha lamentat l'actitud "demagògica" de l'oposició d'intentar derogar aquesta pena i ha ressaltat que contrasta amb la demanda majoritària de la societat que es mantingui en vigor per fer front a delictes especialment execrables.

Catalá ha garantit que el Govern seguirà defensant la seva existència i, fins i tot, que pretén millorar-la amb la presentació d'aquest projecte de llei que aprovarà divendres el Consell de Ministres.

Els pares de Diana Quer van registrar una petició a la plataforma Change.org per demanar al Congrés dels Diputats que no aprovi la proposició de llei de derogació de la presó permanent revisable. La petició ja supera els 2 milions de firmes.

La llista

Fonts del Govern han precisat que la intenció és que als vuit delictes que en l'actualitat poden comportar la presó permanent revisable se n'hi sumin més.

Entre aquests delictes, intentar amagar el cadàver d'una persona assassinada o no col·laborar en la seva troballa, el segrest que acabi en assassinat, incendis en què es posi en perill la vida de persones o determinats usos d'elements químics o nuclears.

Rajoy

Notícies relacionades

En el mateix acte, el cap del Govern, Mariano Rajoy, ha instat avui els independentistes a resoldre aviat la situació que han generat a Catalunya i proposin un candidat a president "que vegi les coses d'una altra manera" i compleixi la llei.

"Espero -ha dit- que resolguin aviat si són capaços d'entendre la situació que ells han generat, que es nomeni una persona que vegi les coses d'una altra manera i sobretot que digui: soc un governant i per això compliré la llei, perquè és la meva obligació i és el que fan països democràticscivilitzats avançats com Espanya".