A diverses províncies

Cop a una xarxa de pedòfils que distribuïen material d'"extrema gravetat"

El desmantellament ha permès identificar quatre nenes víctimes d'assetjament sexual

40 pedòfils detinguts a 17 províncies / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut 40 homes, entre els quals hi ha professors, enginyers i treballadors públics, que intercanviaven material pedòfil d'"extrema gravetat", segons la categorització establerta pel projecte Baseline de la Interpol, a internet.

En un comunicat, la Policia ha informat que ha practicat 42 registres domiciliaris per tota la geografia espanyola, en què ha intervingut nombrosos ordinadors portàtils, més de 100 discos durs, discos compactes i DVD.

Entre els detinguts hi ha professors, enginyers, treballadors públics i autònoms, desocupats i jubilats. Diversos dels detinguts utilitzaven el software per esborrar arxius de contingut pedòfil i navegadors per accedir a la dark web i intentar eludir així la identificació policial.

A nombroses províncies

Els arrestos han tingut lloc a Alacant (5), Almeria (1), Àvila (1), Barcelona (4), Lleida (1), Girona (1), Càceres (1), Còrdova (2), Granada (1), Guipúscoa (1), Madrid (10), Màlaga (2), Palma de Mallorca (2), Pamplona (1), Pontevedra (1), València (4) i Biscaia (2).

Un dels detinguts a Alacant, a més de distribuir material il·legal per la xarxa, assetjava menors per aconseguir imatges de contingut sexual, que posteriorment editava i pujava a internet, fet pel qual han sigut identificades quatre nenes víctimes d'assetjament sexual. A la mateixa província s'han arrestat dos germans que posseïen i compartien gran quantitat d'arxius de contingut pedòfil.

Notícies relacionades

La Policia Nacional també ha destacat la identificació a Còrdova d'un expert informàtic que adoptava fortes mesures de seguretat i havia instal·lat una antena wifi de gran abast a la teulada del seu domicili. Així, es connectava de forma fraudulenta a altres xarxes del seu veïnat per descarregar el material il·lícit, cosa que dificultava la investigació policial.

Els especialistes estan analitzant el material intervingut per determinar la possible existència d'un delicte de producció de material pedòfil, abusos sexuals sobre menors per part d'algun dels identificats o l'existència de connexions amb altres pederastes amb els quals poguessin interactuar a la xarxa.