Els investigadors analitzen l'ADN de nou soldats per la violació múltiple d'Antequera

Les mostres seran comparades amb restes biològiques trobades a la roba de la víctima

zentauroepp41884294 antequera180202191335

zentauroepp41884294 antequera180202191335 / A jesusdominguez com

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Les restes biològiques trobades a la roba que portava posada la soldat d’Antequera (Màlaga) la nit de la suposada violació múltiple han servit als investigadors per començar a cotejar dades dels seus possibles agressors. Segons fonts de la defensa, de moment s’han pres mostres d’ADN de nou soldats de l’aquarterament aeri de Bobadilla, a les instal·lacions del qual es va produir l’agressió el desembre passat. La denúncia per la suposada agressió sexual s’està tramitant a diversos jutjats, ordinaris i militars, que ja han demanat la inhibició d’un dels tribunals d’instrucció d’Antequera donat que tant la víctima com els suposats agressors són militars i tot va passar en una base militar. Els advocats de la jove, que van avançar que sol·licitaran proves pericials, no van amagar la seva intenció que la investigació es tramiti per la justícia ordinària, ja que «seria més beneficiós» per a la seva defensada, perquè temen que contràriament es pugui encobrir alguna cosa. No obstant, confien que, sigui el jutjat que sigui, «s’arribarà al fons del que va passar», perquè la jove, de 35 anys, està «destrossada» psicològicament. També van expressar la seva indignació perquè mentre la víctima està de baixa i apartada de la caserna des de fa gairebé dos mesos, encara no hi ha cap militar apartat.

Fonts policials van confirmar que al desembre sí que es va prendre declaració  a l’autor de l’altra suposada agressió sexual soferta per la víctima al setembre, i que la jove no va relatar abans per vergonya. Aquest soldat, a qui la noia sí que va poder identificar, va quedar en llibertat amb càrrecs per un possible delicte contra la llibertat sexual. Segons la denúncia de la jove, aquesta es va trobar amb diversos companys en un pub pròxim a la base. La dona posa nom i cognoms als militars que eren al local, però amb el pas de les hores, i ja suposadament sota els efectes de la droga que li hauria sigut subministrada, no pot identificar amb nitidesa els homes que van començar a grapejar-la i a fer-li comentaris de l’estil «Deu n’hi do com vens avui». 

Reconstruir els fets

Notícies relacionades

Per això mateix, tampoc va poder identificar clarament almenys dos companys que es van introduir a la seva habitació quan tornava a la caserna. No va ser fins l’endemà al matí quan, parlant amb un caporal major amic seu, va poder reconstruir part del que havia passat aquella nit, ja que no recordava res excepte que es va aixecar per anar al lavabo i va trobar restes de semen a la seva roba interior. Va ser aquell caporal que, al veure-la «molt perjudicada», va decidir acompanyar-la fins a la base al voltant de la una de la matinada. La va posar a l’habitació d’una companya, on la víctima havia previst quedar-se a dormir, la va ajudar a posar-se el pijama, i va marxant a continuació.

Parlant de les seves llacunes sobre les hores anteriors i del seu «inusual» mal de cap, aquest caporal li va suggerir la possibilitat que l’haguessin drogat, una sospita que va confirmar un test de detecció de drogues. És just després d’aquesta prova, i arran dels comentaris que es van començar a difondre per la base, quan la jove va començar a ser conscient que havia pogut ser víctima d’una violació. La noia, segons el seu lletrat, va haver d’aguantar frases com «Deu n’hi do com anaves ahir», o advertències que havia d’haver tingut cura de la seva copa. «La seva sensació era com si tothom sabés alguna cosa que ella no sabia», va resumir l’advocat, que va lamentar que «encara que un dels lemes de les Forces Armades és el companyerisme, en aquest cas hi ha primat de tot menys aquest companyerisme».