Operació de la Guàrdia Civil

Cinc detinguts en l'operació d'incautació de marihuana més gran de València

La Guàrdia Civil ha decomissat 12.000 plantes i efectes valorats en 7 milions d'euros

2018-02-01 op greenboard valencia 05

2018-02-01 op greenboard valencia 05
2018-02-01 op greenboard valencia 04

/

1
Es llegeix en minuts

Cop al cultiu de marihuana a València. La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal i ha detingut els seus 5 integrants, tots xinesos. Es tracta de la incautació de plantes de marihuana més gran a la província: en total n'han intervingut 11.863, amb un pes que ronda els 1.200 quilograms, i han sigut inautats 25 quilos de marihuana seca envasada en paquets al buit i disposats per al seu enviament, distribució i consum. El total dels efectes intervinguts tindria una valoració econòmica de més de set milions d'euros.

Les investigacions van començar a finals de novembre, quan els agents de la Guàrdia Civil de Xiva van tenir sospites que diverses naus d'un polígon industrial d'aquesta localitat s'estaven utilitzant com a laboratori clandestí de marihuana. Aquestes naus industrials estaven situades en zones poc transitades per persones i vehicles, amb un petit nombre d'empreses i en un lloc tranquil per passar desapercebudes a tercers. Per evitar ser descoberts els detinguts, durant els seus desplaçaments per l'interior de la nau, estaven sempre amb les finestres i portes tancades i els llums apagats. 

Notícies relacionades

Una de les naus industrials registrades comptava amb "un sofisticat circuit il·legal elèctric", així com amb una xarxa d'extractors, aire i filtres de carboni "per eliminar les olors de la plantació". Comptaven amb sistemes molt nous per evitar olors consistents en la realització de sofisticades obres amb creació de finestres i portes segellades amb poliuretà.

Si s'hagués posat en funcionament al mateix temps tota la instal·lació podria haver malmès part de la línia de distribució i haver afectat part de la població de Xiva, cosa que fa veure la quantitat d'energia que necessitava.