Recurs italià contra el trasllat de l'Agència del Medicament a Amsterdam

El Govern del país i el de la ciutat de Milà recorren al Tribunal de Justícia de la UE per anul·lar que la seu vagi a Holanda

zentauroepp41860223 ema agencia del medicamento a la izquierda aparece amsterdam180131132847

zentauroepp41860223 ema agencia del medicamento a la izquierda aparece amsterdam180131132847

1
Es llegeix en minuts

El Govern italià i la ciutat de Milà han recorregut davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) la decisió de reubicar la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA) a Amsterdam, que es va imposar a la ciutat italiana per sorteig durant el procés de selecció que va tenir lloc a finals de novembre. En concret, les autoritats locals i nacionals italianes demanen anul·lar aquesta decisió, segons ha informat el tribunal amb seu a Luxemburg en un missatge publicat a la xarxa social Twitter.

L'agència del medicament ha de marxar de Londres, la ciutat on és actualment, per la sortida del Regne Unit de la UE el març del 2019. A finals de novembre, la capital dels Països Baixos es va imposar a Milà, després que les dues ciutats empatessin a l'última votació, en un procés en què també va participar Barcelona. Es va haver de fer un sorteig per trencar l'empat.

Els recursos judicials s'han conegut dos dies després que el director general de l'EMA, l'italià Guido Rasi, pronunciés un discurs a la Haia (Països Baixos) en què va lamentar que la seu final de l'agència a Amsterdam no estigui preparada per al març del 2019, fet que obligarà a traslladar-se en un principi a un edifici "temporal".

Notícies relacionades

"Celebro que hàgim trobat una solució, però no és una solució òptima. Només tindrem la meitat de l'espai si ho comparem amb els nostres locals actuals a Londres. Mentrestant haurem d'utilitzar infraestructures externes. Almenys serem capaços d'acollir les nostres principals trobades científiques en un edifici temporal", va dir Rasi.

El director general de l'EMA també va assenyalar que el trasllat a un nou país "és el repte més gran que l'EMA ha tingut mai des del seu establiment". No obstant, va subratllar que Amsterdan era l'opció preferida pel 80% del personal de l'agència, segons les dades d'una enquesta interna.