delinqüent sexual

Cau un violador que va acorralar sis dones en pàrquings de Terrassa

A punta de pistola, es tancava amb elles al cotxe per atracar-les i en va agredir sexualment una

Els investigadors sospiten que cometia els robatoris per disfrutar de la por de les dones

zentauroepp41866719 parking aparcamiento180131223522

zentauroepp41866719 parking aparcamiento180131223522

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra van arrestar divendres passat a Terrassa, de nit, un presumpte violador de 38 anys i de nacionalitat espanyola a qui buscaven des d’estiu. No ha sigut una investigació senzilla perquè aquest sospitós només va cometre una agressió sexual. Encara que al llarg d’aquest mig any va acorralar cinc dones més d’aquesta ciutat del Vallès Occidental a les quals finalment va alliberar sense violar-les.

La víctima d’aquesta violació va denunciar a l’estiu que un home de mitjana edat l’havia sorprès al pàrquing del seu edifici. Ja era tard i a l’aparcament no hi havia ningú. Quan la dona es dirigia al cotxe, l’agressor, amb la cara tapada i a punta de pistola, es va tancar amb ella a l’interior del vehicle. Primer la va atracar i, després, va anar més enllà i va acabar agredint-la sexualment.

Amb la denúncia d’aquesta dona, va arrencar un cas que va ser assignat a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra. Totes les patrulles de Seguretat Ciutadana d’aquesta demarcació van rebre una descripció del subjecte i la instrucció d’estar atents a qualsevol sospitós que pogués encaixar-hi. Però no hi va haver més agressions. Només atracaments que s’assemblaven massa a la manera com havia sigut capturada la víctima.

Mig any de recerca 

Durant mig any, el sospitós va sortir a buscar més víctimes. Sempre amb el mateix modus operandi: s’amagava en aparcaments del centre de Terrassa. I esperava les dones. Quan les localitzava, i després d’assegurar-se que estaven soles, s’hi acostava i els ensenyava la pistola. Portava la cara tapada amb un buf i amb una gorra

Els investigadors, tot i que en aquests cinc atracaments no hi va haver agressió sexual, van sospitar des del començament que darrere d’aquests robatoris amb violència i intimidació s’hi podia amagar el mateix agressor sexual que buscaven des de l’estiu. Hi havia massa coincidències.

Totes les víctimes havien sigut assaltades de nit i a l’aparcament de l’edifici on vivien. Els atacs s’havien produït en punts pròxims al centre de Terrassa. Les dones descrivien trets físics que coincidien i subratllaven que l’assaltant amagava la cara amb una gorra i amb un buf.

Notícies relacionades

Hi havia més coincidències. Eren atracaments que feia gairebé a càmera lenta. Lluny de ser un lladre que volia fugir com més aviat millor amb el botí sota el braç, aquest delinqüent semblava no tenir cap pressa. Les tractava amablement i allargava innecessàriament el segrest a l’interior del vehicle molt més del que requeria l’atracament, un temps que a elles se’ls feia etern. L’import que sostreia, a més, era exigu en alguns casos. Una pista que reforçava la hipòtesi que, en realitat, el que motivava aquest agressor sexual era sotmetre les dones i espantar-les a punta de pistola. 

Divendres passat a la nit, un ciutadà va trucar als Mossos avisant que havia descobert un home en actitud estranya a l’interior d’un aparcament. Una patrulla de Seguretat Ciutadana va atendre aquella trucada conscient que podia tractar-se del sospitós que buscaven. Al veure els agents, l’home va intentar amagar-se inútilment en un dels trasters del pàrquing. El van escorcollar i van trobar la gorra, el buf i la pistola, que va resultar ser una arma simulada. El sospitós, després de passar a disposició judicial, ha ingressat preventivament a la presó pels delictes de robatori amb violència i intimidació i per una agressió sexual.