SUCCESSOS

Els Mossos detenen una dona acusada de provocar l'incendi d'un pis a Reus

El foc ha provocat ferides greus a un home i 16 intoxicats

fsendra41838647 reus180129122722

fsendra41838647 reus180129122722 / Roger Segura

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona acusada d'haver provocat, dilluns a la matinada, un incendi en un pis de Reus (Baix Camp) que ha causat un ferit greu i 16 intoxicats, informa la policia de la Generalitat.

El ferit més greu està ingressat a la unitat de cremats de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, amb cremades de tercer grau a la cara i afectació a l'aparell respiratori.

Aquest home vivia al mateix domicili (al número 2 de l'avinguda del Pare Ramon Muntanyola) que la dona arrestada, de 34 anys i nacionalitat marroquina, i segons algunes fonts, exparella del ferit, que ha intentat fugir de les flames per una finestra, fins que l'han pogut rescatar els Bombers de la Generalitat.

Discussions

Alguns veïns han explicat que havien sentit fortes discussions en els últims dies entre la detinguda i l'home ferit. Segons els testimonis, dissabte la dona es va tancar dins del pis i no hi va deixar entrar l'home, i aquesta matinada ha passat al revés. La dona, al no poder entrar a la vivenda, va trencar el vidre d'una finestra i hi va llançar un producte inflamable o bé va calar foc a les cortines amb un encenedor.

El domicili cremat és propietat d'un banc i, segons aquestes mateixes fonts, l'home l'ocupava il·legalment des de fa quatre mesos.

Notícies relacionades

Una de les veïnes ha explicat que tant l'home com la dona presentaven símptomes d'estar beguts. Dissabte, afegeix el testimoni, la Guàrdia Urbana ja es va emportar l'home perquè estava originant molt escàndol. Aquest dilluns a la matinada, la veïna ha tornat a avisar els agents pels crits i cops de la dona, que no podia entrar al domicili. Uns deu minuts després que els agents se n'anessin, la dona va calar foc al pis i va fugir corrent, mentre alguns veïns intentaven sufocar les flames amb extintors, explica la mateixa font.

El foc ha afectat 16 veïns més de l'edifici, que han sigut atesos per inhalació de fum. A set els han traslladat a l'Hospital Sant Joan de Reus; tres més, al CAP de Sant Pere, i a tres els han donat d'alta al mateix lloc.