Anar al contingut

Previsió

Torna el fred

Comença un descens de temperatures que es prolongarà tot el cap de setmana

El Periódico

Torna el fred

FERRAN NADEU

Canvi de temps, més propi de l'estació en què estem, i després d'uns dies inusualment càlids en diversos punts. A partir d'aquest dijous, i de manera més notable demà, començarà una baixada de temperatures Catalunya que es prolongarà fins diumenge, quan es començaran a recuperar. Ho anuncia el Servei Meteorològic de Catalunya:

En el conjunt d'Espanya, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu pluja, neu i fred en una gran part de la Península. Les precipitacions s'estendran des del nord-oest a gran part del territori i seran de neu a les muntanyes de la meitat nord, i les temperatures es desplomaran.

Estarà ennuvolat o tapat amb precipitacions abundants a Galícia, àrea cantàbrica i nord de Navarra, localment persistents al litoral cantàbric oriental i febles en entorns dels sistemes muntanyosos de la resta de la Península, encara que tendiran a remetre d'oest a est.

Escassa probabilitat de precipitacions a l'àrea mediterrània, les Balears i l'extrem sud-oest, on hi haurà intervals ennuvolats, mentre que a les Canàries hi haurà intervals de núvols al nord de les illes de més relleu, Lanzarote i Fuerteventura.

La cota de neu se situarà per sobre de 1.500 metres al principi del dia, encara que baixarà fins als 700/1.000 metres al nord-oest, 900/1.000 metres als Pirineus i 1.000/1.200 metres al sud-est.

Les temperatures diürnes baixaran a les Canàries i a la Península, de manera notable en punts de la zona centre, excepte al litoral mediterrani i les Balears, on es mantindran amb pocs canvis.

Temes: Hivern Fred

0 Comentaris
cargando