PETA: "La clonació de macacos és un espectacle de terror"

L'oenagé animalista reclama el final de l'experimentació amb animals

amadridejos41766610 this handout picture from the chinese academy of sciences in180124202555 / HANDOUT

amadridejos41766610 this handout picture from the chinese academy of sciences in180124202555
L’oenagé animalista PETA veu la clonació de micos com un espectacle de terror l’experiment fet per un equip de científics xinesos.

/

1
Es llegeix en minuts

L'oenagé de defensa dels animals PETA ha qualificat aquest dijous d'"espectacle de terror" l'experiment fet per un equip de científics xinesos, que ha clonat dos primats genèticament idèntics amb el mateix mètode que es va utilitzar per crear l'ovella Dolly el 1996.

"La clonació és un espectacle de terror: una pèrdua de vides, temps i diners, i el patiment que causen aquests experiments és inimaginable", apunta l'organització en un comunicat.

La revista especialitzada Cell va publicar ahir un estudi en què explica que un equip de científics xinesos ha clonat recentment dos primats genèticament idèntics per primera vegada.

Els primats, dos macacos de cua llarga, van ser creats mitjançant una transferència nuclear de cèl·lules somàtiques, és a dir, a partir de cèl·lules del teixit d'un primat macaco adult, en un procediment portat a terme a l'Institut de Neurociència de l'Acadèmia Xinesa de Ciències en Xangai (Xina).

Segons Persones per al Tractament Ètic dels Animals (PETA), com que "la clonació té una taxa d'error d'almenys el 90%", aquests dos micos "representen la misèria i la mort en una escala enorme".

"L'última 'Frankensciència"

"Aquest experiment, i tots els altres experiments en animals, s'ha d'acabar immediatament", va exigir l'organització, que va recordar que els que porten a terme aquestes pràctiques reben constantment fons per fer "experiments monstruosos" en animals, i clonar micos és "l'última Frankensciència".

Notícies relacionades

Fa vuit setmanes una macaco femella va donar a llum un clon, creat a partir de cèl·lules de teixit, la mateixa tècnica utilitzada amb la famosa ovella Dolly, i 10 dies més tard va néixer un segon mico, idèntic al primer, al mateix centre.

Els dos clons, anomenats Zhong Zhong i Hua Hua, estan sans, van assegurar els investigadors xinesos, que van explicar que la principal raó per clonar aquests primats és que són molt pròxims als humans evolutivament i poden ajudar en tasques d'investigació de malalties.