Avenç científic

Un nou mètode millora el seguiment de la leucèmia

La tècnica detecta a la sang els canvis genètics en els pacients amb la malaltia

carb

carb

1
Es llegeix en minuts

Un grup d'investigadors a Austràlia han desenvolupat un nou mètode altament sensible, capaç de detectar els canvis genètics en les cèl·lules vinculades a la leucèmia, han informat aquest dimecres fonts acadèmiques.

El nou mètode, anomenat Immuno-flowFISH, permet veure els cromosomes i totes les cèl·lules que causen aquesta malaltia a través d'un microscopi incorporat a l'instrumental amb què es fa el test.

La tècnica, que detecta a la sang els canvis genètics en els pacients amb leucèmia, permet analitzar més de 20.000 cèl·lules en un sol examen, segons la investigació publicada a la revista científica Methods.

"El citòmetre d'imatges pot analitzar mostres a una velocitat de fins a 2.000 cèl·lules per segon", ha dit Kathy Fuller, del Laboratori Patològic de Càncer Transicional, en un comunicat de la Universitat d'Austràlia Occidental.

Aquesta velocitat permet investigar una gran quantitat de cèl·lules en un període relativament curt i amb més sensibilitat.

Notícies relacionades

Per a la coautora de l'estudi, Wendy Erber, el nou sistema permetrà fer exàmens patològics personalitzats de la leucèmia i "millorarà significativament la capacitat d'identificar canvis genètics en les cèl·lules cancerígenes".

Els investigadors van desenvolupar i van aplicar el mètode de l'Immuno-flowFISH per estudiar la leucèmia limfocítica crònica.