Està detingut

Una nota d'"I need help" allibera una dona segrestada i violada a Tossa de Mar

La Policia Local va al domicili després de rebre el missatge i acaba amb un captiveri de gairebé dos mesos

La dona, d'origen alemany i 39 anys, ha denunciat haver sigut violada més de deu vegades pel seu carceller

zentauroepp8650219 sant feliu de llobregat 30 07 2008 operacion salida vacacion171206144704

zentauroepp8650219 sant feliu de llobregat 30 07 2008 operacion salida vacacion171206144704 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La nota que van recollir dos agents de la Policia Local de Tossa de Mar ahir dilluns al matí contenia aquest missatge en anglès: "I need help" (necessito ajuda). L'entregava un home que havia treballat en aquesta localitat de la Costa Brava durant l'últim estiu. Els policies li van preguntar d'on sortia aquella nota. Ell va respondre que l'hi havia donat d'amagat una dona alemanya, de 39 anys, que compartia pis amb ell i amb el seu company de pis. 

La dona, va detallar el missatger, vivia amb ells des de feia alguns mesos. Havia sigut el seu company de pis qui la va portar, un home marroquí de 50 anys. El cert, va admetre als agents, és que ella sortia molt poc de l'habitació i, sovint, discutia en alemany amb el seu company de pis. Però ell s'havia mantingut al marge, perquè no parla aquesta llengua. 

Visita al domicili

Els policies, després d'escoltar el missatger, van sospitar que es podria tractar d'un cas de violència de gènere. Es van dirigir en aquell moment al domicili on residien els tres implicats. Els va obrir la porta l'home marroquí, que va respondre tranquil·lament que la dona era a la seva habitació en aquell moment. Però va fer mala cara quan els agents li van dir que volien parlar amb ella. Finalment, hi va accedir. Però l'autora d'aquella suposada nota d'auxili, d'entrada, va esquivar les preguntes dels policies i va refusar aclarir per què l'havia escrit. Va ser quan els dos policies es van girar per sortir del domicili quan la dona va aconseguir aplegar el valor necessari per demanar ajuda en presència de l'home que s'havia convertit en el seu carceller, i en el seu violador.

"Estaven a punt de sortir per la porta i ella els va cridar per impedir que se n'anessin", expliquen a aquest diari fonts policials. Els agents es van girar, van tornar a entrar a la casa i la van treure d'allà. La van portar al CAP de Tossa de Mar, perquè es van adonar que tenia algunes ferides, també al coll. En aquell centre sanitari el cas va fer un nou gir perquè, segons va explicar la dona, no es tractava només d'un cas de violència de gènere. Era una altra cosa.

Dos mesos de captiveri i més de deu violacions

Notícies relacionades

La dona va explicar que havia arribat a Tossa de Mar aquell estiu per buscar feina. Aquí va conèixer l'home marroquí que acabava d'obrir-los la porta i l'home li va oferir viure amb ell i amb el seu company de pis. Ella va acceptar. El problema, va explicar als policies i als metges que l'atenien, és que amb el temps, aquell home va començar a controlar-la, a mostrar amb la dona un caràcter cada vegada més possessiu, i li va acabar prohibint sortir al carrer. Li va prendre tots els diners, el telèfon mòbil i la tauleta. Segons ha denunciat la dona, aquest home l'ha violat en més de deu ocasions durant els gairebé dos mesos de segrest.

La revelació va provocar que els agents tornessin a anar al pis. Aquesta vegada per arrestar el sospitós, que encara no ha passat a disposició judicial. La unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec del cas. L'Ajuntament de Tossa de Mar ha facilitat a la dona un hotel i ha activat els serveis socials municipals per acompanyar-la.