Investigació

Llibertat per al detingut per agredir sexualment i retenir una dona a Salou

Els Mossos han trobat al pis un objecte amb una forma similar a una pistola, una porra metàl·lica, unes manilles i un passamuntanyes

mossos

mossos

2
Es llegeix en minuts

El Jutjat d'Instrucció 6 de Tarragona, en funcions de guàrdia, ha decretat la posada en llibertat provisional per al detingut per presumptament agredir sexualment i retenir una dona en un pis a Salou, després que la fiscalia no hagi sol·licitat cap mesura cautelar per a ell.

Segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el detingut, que té 28 anys i és veí de Salou, s'ha acollit al seu dret a no declarar i se l'investiga per delictes de detenció il·legal i agressió sexual.

Amb l'atestat que aquest divendres ha rebut el jutjat, el ministeri fiscal no ha sol·licitat cap mesura cautelar contra ell, i per això s'ha acordat la llibertat provisional a disposició del jutjat, que el podrà citar tantes vegades com sigui necessari, ha precisat el TSJC.

Així mateix, la víctima no ha pogut declarar davant la magistrada al no haver sigut citada, en el moment de la denúncia, pels Mossos d'Esquadra.

La magistrada del Jutjat d'Instrucció 6 s'ha inhibit al d'Instrucció 5, que serà l'encarregat de seguir amb el cas al trobar-se de guàrdia el dia dels fets.

El TSJC ha explicat que aquest dijous es va fer l'entrada i registre del domicili on van passar els fets per buscar una suposada arma, però el resultat va ser negatiu i no la van poder localitzar.

No obstant, els Mossos d'Esquadra van trobar una eina amb la silueta semblant a una arma de foc, un ganivet de grans dimensions, un instrument amb forma de defensa metàl·lica, unes manilles i un passamuntanyes.

Concretament, l'arma que semblava una pistola es va trobar on la víctima va dir que era dins del domicili; el ganivet de grans dimensions, d'interès per a la investigació, era a la cuina, mentre que la resta d'elements eren en una motxilla.

Dels tres detinguts relacionats amb aquests fets, els altres dos homes, de 34 i 55 anys, van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria.

Es tracta de les tres persones que els Mossos van detenir a l'alliberar la dona, que estava retinguda en una vivenda del carrer de Barcelona de la localitat tarragonina.

Notícies relacionades

L'avís inicial es va rebre aquest dimecres a les 13.05 hores per denunciar que una dona podia estar sent retinguda contra la seva voluntat en un pis de Salou.

Llavors es van activar diverses dotacions policials, que la van localitzar alterada a la vivenda encara que no presentava signes externs de violència o ferides, i posteriorment va ser traslladada a un centre mèdic per ser examinada.