DESTACATS DEL DIA

ERC avala Puigdemont sense aclarir si l'investirà i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp41389346 puigdemont180101175522

zentauroepp41389346 puigdemont180101175522 / JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1/ ERC avala Puigdemont sense aclarir si l'investirà. L'acord entre els republicans i els postconvergents deixa en l'aire si els republicans obviaran finalment l'informe dels lletrats del Parlament. De moment, permeten que l'expresident superi el primer tràmit i el seu nom arribi a la Mesa com a presidenciable amb el suport dels dos partits. A la Moncloa, treballen amb la hipòtesi que Puigdemont tornarà per ser investit.


2/ El Govern ofereix millorar el càlcul de les pensions. La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, proposa calcular la pensió amb tota la vida laboral voluntàriament. La ministra destaca que "alguns treballadors han tingut cotitzacions molt altes al principi o a la meitat de la seva vida laboral" però que després tenen una pensió baixa. L'oposició ha acollit aquesta proposta amb escepticisme i certa perplexitat.


3/ Barcelona descarta pagar fins a 440 milions per rescatar el Tram. L'ajuntament preveu recuperar el control del ferrocarril quan acabi la concessió, el 2032.


Notícies relacionades

4/ El Papa demana perdó pels abusos sexuals de l'Església a Xile. “Em vull unir als meus germans en l'episcopat, ja que és just demanar perdó i recolzar amb totes les forces les víctimes, al mateix temps que hem de persistir perquè no es repeteixi”, va declarar el Pontífex, en referència als escàndols d'abusos sexuals que involucren 78 sacerdots, germans i monges.


5/ El Barça i l'Espanyol inicien avui una trilogia de derbis. El primer, aquesta nit, correspon al partit d'anada de quarts de final de la Copa del Rei.