Demanda

El narco Oubiña porta al jutjat Carmen Avendaño, mare coratge gallega

El traficant ha demandat la responsable del col·lectiu antidroga per un presumpte delicte contra l'honor

zentauroepp30011533 gra187 cambados  pontevedra   12 06 2015   carmen avenda o  180116100500

zentauroepp30011533 gra187 cambados pontevedra 12 06 2015 carmen avenda o 180116100500 / SALVADOR SAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El narcotraficant Laureano Oubiña i la presidenta de l'associació Érguete, Carmen Avendaño, una de les conegudes com a mares coratge gallegues, es veuran les cares aquest dimarts als jutjats de Vilagarcía de Arousa. La jutge que instrueix la demanda interposada pel narco contra la responsable del col·lectiu antidroga, a la qual li reclama 150.000 euros per un presumpte delicte contra l'honor, els ha citat perquè compareguin en vista prèvia, després d'un ajornament al desembre perquè estava de baixa.

Els fets pels quals Oubiña la va denunciar es remunten al març de l'any passat. Poc després d'obtenir la llibertat condicional, el narcotraficant va concedir una entrevista radiofònica. En el transcurs d'aquesta, la responsable del programa va introduir una gravació en què la presidenta d'Érguete assegurava tenir coneixement que "Oubiña també ha traficat amb un altre tipus de drogues" i no només amb cànnabis. Les tres condemnes que li han imposat a Oubiña han sigut per tràfic d'aquesta substància estupefaent i per blanqueig de capitals. En el seu escrit d'acusació, la defensa d'Oubiña, que reclama una indemnització de 150.000 euros, considera que aquesta afirmació és "infame, perversa i maligna".

Notícies relacionades

La presidenta d'Érguete ha manifestat en diverses ocasions que està convençuda que "el motiu de la denúncia interposada contra ella no és per una qüestió d'honor sinó per una venjança" contra una de les persones que més activament van contribuir a desencadenar l'operació Nècora, el juny del 1990.

En aquella època aquesta mare coratge era la responsable del col·lectiu de Mares contra la Droga i va encapçalar una històrica protesta a les portes del Pazo de Baión, que era propietat d'Oubiña.