Polèmica

Un zoo de Suècia sacrifica nou cadells de lleó per falta d'espai

Durant anys s'ha pres successivament aquesta decisió amb cries d'aquest gran felí

zentauroepp1864820 male lion cubs  panthera leo  malawi and tana  from left in 180115085910

zentauroepp1864820 male lion cubs panthera leo malawi and tana from left in 180115085910 / MICHEL EULER

1
Es llegeix en minuts

El director del zoo suec de Boras, Bo Kjellson, ha admès que en aquest recinte s'han sacrificat nou cadells de lleó sans, per problemes d'espai i després d'haver intentat reubicar-los en altres parcs zoològics, sense èxit.

"Resulta difícil d'explicar, però és cert que no podem mantenir determinats animals al nostre zoo", va justificar Kjellson a la cadena de televisió sueca SVT, al saber-se que durant anys s'ha pres successivament aquesta decisió amb cries d'aquest gran felí.

Dels 13 exemplars nascuts en aquest parc des del 2012, que en el seu moment van ser presentats als mitjans amb gran orgull i fins i tot van rebre nom propi, a penes en queden dos, recorda el diari suec Aftonbladet en l'edició dominical.

Segons Kjellson, la falta d'espai fa que creixi la potencial d'agressió en el grup dels lleons, cosa que deriva en la necessitat de sacrificar-los, tot i ser exemplars joves i sans.

Encara que es tracta de cries, no se les pot considerar "nadons" perquè aviat comencen a desenvolupar caràcter "d'adults joves", prossegueix el director del zoo, i per tant és necessari "apartar-los" del grup.

Notícies relacionades

La notícia d'aquests sacrificis ha causat un cert enrenou en mitjans escandinaus, on es recorda que ja hi havia hagut casos semblants, tant amb lleons com amb altres espècies animals, sigui per falta d'espai o altres raons.

El 2014 es va produir una onada d'indignació quan una girafa anomenada Marius va ser sacrificada i esquarterada en un zoo de Copenhaguen, i les seves restes es van servir com a aliment als lleons davant la mirada de grups de visitants.

Temes:

Suècia