Parlen de mort accidental

La família de l'espanyola desapareguda a Perú dubta de la versió dels detinguts

La germana de Nathaly assegura que ja han donat dues explicacions diferents de com hauria mort i demana "arribar fins al final"

Una família a qui va cedir el torn en la tirolina perquè estava pedregant va donar la pista per a les detencions

cmontanyes41545589 tamara salazar180110181603

cmontanyes41545589 tamara salazar180110181603 / Miguel Lorenzo

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

La família de Nathaly Salazar, la ciutadana espanyola desapareguda a Perú el passat 2 de gener, no es fia de la versió que han donat els dos detinguts, que han assegurat que la jove va morir accidentalment aquell mateix dia mentre descendia en tirolina i que, temorosos de les responsabilitats per ser els propietaris del canoping, van llançar el seu cadàver a un cabalós riu que hi havia a prop. «Hem d’arribar fins al final i que paguin per això», subratlla la seva germana Tamara a EL PERIÓDICO. Al tancar aquesta edició encara no s’havia trobat l cos.

«Ja han donat dues versions diferents de com va morir. ¿Qui em diu que no li han fet alguna cosa o que no l’han venut? Són gent molt pobra i els diners ho mouen tot. ¿Com t’has de fiar d’aquestes persones que ho han estat amagant tot durant 15 dies? No hi ha certeses que estiguin dient la veritat i tot això no hauria d’haver sortit a la llum en aquest moment», lamenta trencada pel dolor.

Segons sembla, en una de les versions la jove s’hauria estampat contra un pal i en una altra podria haver caigut des d’una gran altura.  Tamara explica que els seus pares, que són al Perú des de la setmana passada, haurien demanat a la policia que no donessin per bona ni fessin pública cap versió fins haver-la comprovat, però que no els han fet cas i han donat validesa a un relat que afavoreix els detinguts..

“Res del que ha dit la policia ha sigut comprovat, avui [per ahir] es farà la reconstrucció dels fets i buscaran proves que diuen la veritat. Si va ser un accident n’hi ha d’haver sang i proves, i el mateix a la furgoneta si realment la van fer servir per traslladar i llançar-la al riu», subratlla.

Un altre dels dubtes que li queda a la família, i que ja no tindrà resposta, és si, en el cas que sigui veritat la versió de l’accident, Tamara estava realment morta després del cop rebut o si, per contra, estava inconscient i no se’n van adonar.

Una família agraïda va donar la pista

No va ser la investigació de la policia peruana la que va portar a la detenció del propietari i l’empleat d’aquest transport turístic sobre el Valle Sagrado, sinó l’avís d’una família que va estar amb Nathaly fins uns minuts abans de l’accident. «Es van posar en contacte i van donar els vídeos que tenien amb la Nathaly i que han permès identificar els detinguts», explica.

«La senyora va explicar que li tocava baixar a la meva germana però que com que va començar a pedregar els seus fills es van posar molt nerviosos i la meva germana els va cedir el lloc perquè baixessin abans. Estava molt agraïda. La meva germana es va quedar l’última i no sabem què va passar», assenyala.

Notícies relacionades

Després de baixar de la tirolina i com que seguia plovent, aquella família va marxar acompanyada d’un altre guia turístic, cosa que hauria facilitat als implicats desfer-se del cadàver de la jove espanyola d’origen equatorià, que segons ells va patir l’accident immediatament després. Els detinguts tenen 19 i 21 anys i en l’operació han participat dos agents de la Guàrdia Civil. Segons van explicar els joves, el succés hauria tingut lloc prop de les 15.30 hores del 2 de gener i haurien llançat al riu el cadàver unes tres hores després.

Crítiques a les infraestructures

  Tamara assegura que els seus pares tenen previst fer una roda de premsa quan s’aclareixi tot i que volen denunciar la falta de control que existeix a la zona amb les instal·lacions turístiques. «Han descobert moltes coses que no haurien de passar en una ciutat turística com Cusco», apunta.