QUEIXES PEL TRACTE VEXATORI A UNA DONA

Els organitzadors dels Carnavals de Terrassa retiren el cartell arran de l'allau de crítiques

La Confraria Mascarada es mostra "indignada" per la lectura que s'ha fet de la imatge i aclareix que està en contra del masclisme

Un total de 1.480 persones van votar per l'obra de l'artista Xavier Suarez, que ara es veuen obligats a "censurar" per les "pressions"

foto 3302115

foto 3302115

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els organitzadors dels Carnavals de Terrassa han decidit retirar el controvertit cartell que anuncia la festa després de l’allau de crítiques rebut pel suposat tracte vexatori de la dona. Els impulsors de la celebració, la Confraria Mascarada, han lamentat les «pressions i amenaces» que han suportat i s’han mostrat «indignats» pel que ha passat, alhora que insisteixen que estan en contra «de qualsevol acte masclista i de la violència patriarcal».

Notícies relacionades

El cartell, titulat «155 ombres» i obra de l’artista Xavi Suárez, va aconseguir el nombre més elevat de suports en una votació que es va celebrar al desembre: un total de 1.480 persones van optar per la imatge, han recordat en un comunicat a través de Twitter.  Fins i tot el mateix ajuntament havia considerat que la imatge de la dona suposadament grapejada per tres mans que juguen a pedra, paper i tisora sobre el seu cos, no era apropiada. A més a més del consistori, el Ministeri de Sanitat i Igualtat, a través de la ministra Dolors Montserrat, havia reclamat que es retirés, al considerar igual que diverses entitats feministes, que es banalitzava la violència sobre les dones. A més a més, se n’havia fet una segona lectura en clau política, ja que les tres mans que tapen la noia del cartell són de color blau, vermell i taronja, en al·lusió al PP, el PSOE i CS, respectivament.

La Confraria Mascarada han expressat la seva «total i absoluta indignació» al considerar que en la societat actual «encara està viva la censura per motius ideològics i partidistes» i han rebutjat que el cartell sigui «ofensiu i vexatori». L’entitat ha mostrat el seu disgust cobrint gairebé totalment la foto de la dona amb un cartell de color negre que posa «Censurada» i tapa els tres polèmics braços i mans de colors.