Estudi

Nou de cada 10 professors viuen situacions de violència a l'escola

El 75% dels docents creuen que tenen molt poca o gens d'autoritat a les aules

zentauroepp33760232 educacion171208193230

zentauroepp33760232 educacion171208193230 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nou de cada 10 professors conviuen amb situacions de violència al seu centre escolar, com baralles, vexacions o vandalisme, i el 75% dels docents creuen que tenen molt poca autoritat o gens a les aules.

Són dades d'un estudi presentat aquest divendres pel sindicat CSIF, el més representatiu en les administracions públiques, amb 2.000 qüestionaris distribuïts a professors a totes les comunitats autònomes.

Els docents descriuen amenaces per part de l'alumnat i les famílies, falta de respecte i reconeixement de l'autoritat docent, violència psicològica i situacions d'indefensió.

Segons ha explicat el president del sector educatiu del sindicat, Mario Gutiérrez, més de la quarta part dels professors consideren que la vida a les aules no és agradable i que la disciplina és insuficient.

De fet, tres de cada quatre docents creuen que tenen molt poca autoritat o gens.

Baralles, insults i vexacions

Notícies relacionades

Les situacions de violència més habituals que descriuen són baralles, insults i vexacions entre companys, vandalisme i destrossa de material escolar, violència psicològica, episodis i conflictes amb un component racista i enfrontaments a través de xarxes socials, com WhatsApp.

Per abordar aquestes situacions, el sindicat ha presentat el servei CSIF Ajuda Profes, un gabinet psicològic especialitzat a assessorar, prevenir i tractar aquesta mena de situacions.