Els casos de grip es dupliquen en una setmana

La malaltia ha causat aquesta temporada 48 morts

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'onada epidèmica de la grip continua en ascens i pràcticament s'han duplicat els casos en l'última setmana del 2017 al passar d'una taxa d'incidència de 120,9 als 208,3 casos per 100.000 habitants.

Segons l'últim informe del Sistema de Vigilància de la Grip a Espanya, que analitza les dades de l'última setmana del 2017, la intensitat de la grip és molt alta a Astúries, mitjana a Cantàbria, Catalunya i Madrid, i baixa a la resta del territori vigilat.

El nivell de difusió de la grip és epidèmic a la major part del territori, excepte a les Balears, que és local, esporàdica a les Canàries i nul·la a Ceuta.

Afegeix que s'observa una circulació majoritària del virus B.

Notícies relacionades

Respecte a la setmana anterior, s'observa un increment de la grip principalment a Astúries, i el nord peninsular, així com al sud de Castella i Lleó i el nord-oest d'Andalusia, i la incidència de la malaltia ha experimentat un "augment significatiu" en tots els grups d'edat.

48 morts

Des de l'inici de la temporada s'han notificat 48 morts per grip a deu comunitats. La majoria de les persones mortes (el 75%) tenien més de 65 anys; el 23%, entre 45 i 64 anys, i una entre 15 i 44 anys. Tots presentaven factors de risc i el 67% no s'havia vacunat. 

Temes:

Grip Malalties