VIOLÈNCIA MASCLISTA

La Policia busca dos menors segrestats pel seu pare a Granada

El progenitor, que va ser condemnat per maltractament a la mare i té ordre d'allunyament, diu que estan amb ell

Els nens passaven les festes a Alcalá de Guadaíra amb el seu pare des del dia 23 de desembre. / ATLAS VÍDEO

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional de Sevilla està buscant dos menors, un nen i una nena de 9 i 10 anys, ja que la seva mare n'ha denunciat la desaparició després d'haver-los entregat a la seva exparella i pare dels menors el 23 de desembre, en virtut del règim de visites acordat per tots dos, i després que aquest no els hagi entregat una vegada expirat el termini de la visita, el dia 30, al punt acordat a Granada, residència habitual dels nens, segons han confirmat fonts policials a Europa Press.

El pare va trucar suposadament aquest dilluns a la nit a la Policia Local d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla) per assegurar que els menors "no estan segrestats, estan amb el seu pare". L'home, que havia sigut agent de la policia durant uns quants anys, va ser reconegut per l'antic company que va atendre la trucada. 

No obstant, la trucada es va fer des d'un telèfon que no és el de l'exagent i els intents de tornar a comunicar amb aquest número durant la nit van ser infructuosos.

Condemnat a dos anys

La mare va traslladar al seu dia la seva residència a la capital granadina amb l'objectiu d'allunyar-se del pare dels seus fills, sobre el qual pesa una sentència ferma del Jutjat dels Penal número 6 de Sevilla i ratificada per l'Audiència que el condemna a dos anys de presó per un delicte de maltractament habitual i a 10 mesos de presó per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar en presència de menor.

A més, sobre el pare dels dos menors pesa una ordre d'allunyament de la seva exparella, vigent fins al setembre del 2022, mentre que tampoc pot visitar ni residir a Alcalá de Guadaíra per una ordre de desterrament en aquest sentit.

Els pares van acordar que davant les festes de Nadal els nens, Manuel i Violeta Lebrón, passarien amb el pare del 23 al 30 de desembre i, posteriorment, tornarien a estar amb la mare, que té la custòdia de tots dos.

Tal com consta a la denúncia, presentada per la mare dels menors aquest mateix 1 de gener davant la Policia Nacional de Sevilla, des del dia 23, data en què els va entregar al pare, "no té coneixement del parador dels seus fills", mentre que el centre del punt de trobada on havien acordat fer l'intercanvi "ha fet totes les qüestions possibles per localitzar el pare", si bé "totes han sigut infructuoses".

La mare ha relatat a la Policia que el pare "ha tingut diversos problemes amb la justícia" i que actualment "té una prohibició de viure i fins i tot acostar-se a la població sevillana d'Alcalá de Guadaíra", lloc on té la residència habitual, "i per tant no se sap actualment on està vivint amb els menors".

A més, i com consta a la denúncia consultada per Europa Press, també ha intentat posar-se en contacte amb altres familiars de la seva exparella per poder localitzar els nens, però el resultat ha sigut infructuós. Incideix que fins i tot l'àvia paterna, si bé hi han pogut contactar, "ha comentat que sap on són els menors però que no ho pensa dir".

Pols a la justícia

"La seva mare ha reconegut que ell tenia pensat fer un pols a la justícia i als nens ja els havia dit que els faria desaparèixer", ha explicat la mare, Sonia Barea, a l'agència Efe.

Notícies relacionades

El pare té una sentència ferma del Jutjat dels Penal número 6 de Sevilla i ratificada per l'Audiència condemna al progenitor a 34 de presó per maltractament i contínues vexacions a la dona. A més, té una ordre d'allunyament de la seva exparella, vigent fins al setembre del 2022.

El mateix ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha tuitejat un missatge de petició d'ajuda amb les fotos dels menors al seu compte personal de la xarxa social.