Anar al contingut

A la ciutat d'Erie

Un front fred deixa més d'un metre i mig de neu a Pennsilvània

A Catalunya és obligatori l'ús de cadenes en vuit carreteres

Un front fred deixa més d'un metre i mig de neu a Pennsilvània

Robert Frank

Els més de 165 centímetres de neu que s'han acumulat des del dia de Nadal a la ciutat d'Erie, a la vora del llac de nom homònim, han trencat un rècord de nevades a l'estat de Pennsilvània (EUA), d'acord amb les dades del Servei Meteorològic Nacional.

La nevada, d'efecte lacustre, de més de 85 centímetres només el dia de Nadal, va trencar el rècord local de neu en només 24 hores des del 1956.

Mai abans des que es tenen registres (1893) havia caigut tanta neu en tan poc temps sobre Erie (100.000 habitants).

El rècord anterior eren 165,3 centímetres en 13 dies entre la nit de Cap d'Any del 1998 i el gener del 1999, mentre que aquesta vegada s'ha acumulat la mateixa quantitat en una tercera part d'aquest temps.

La neu d'aquests últims dies, sumada a la caiguda durant tot el desembre, pràcticament va doblar l'anterior mes més nevat: desembre del 1999 amb 159,7 centímetres.

En comparació, Boston rep uns 110,4 centímetres de mitjana a l'any, i Chicago, uns 94,2 centímetres.

Preludi de Cap d'Any

La nevada també va superar el rècord de neu en 48 hores de tot l'estat de Pennsilvània, que des del 1958 el tenia amb 111,7 centímetres Morgantown.

Aquesta espectacular nevada produïda per efecte lacustre pot ser un avanç del que li espera a l'oest mitjà i a la costa est dels Estats Units durant el cap de setmana de Cap d'Any.

Els meteoròlegs pronostiquen una forta onada de fred en aquestes regions i nevades que començaran divendres a la regió dels Grans Llacs. 

Els efectes de 'Bruno'

Pel que fa a Espanya, Bruno, la borrasca atlàntica que durant les últimes hores ha afectat amb força la península i les illes Balears, s'acomiada avui, tot i que encara 20 províncies de 13 comunitats continuen en alerta per forts vents i nevades.  A Catalunya és obligatori l'ús de cadenes a vuit carreteres de l'Alt Pirineu: C-13 Sort-Esterri d'Àneu; C-142b Vaquèira-pla Beret; C-147 Esterri d'Àneu-Alòs d'Isil; C-28 Viella-Vaquèira-Naut Aran; C-28 Alt Àneu, La Peülla-Esterri d'Àneu; C-28z València d'Àneu-Esterri d'Àneu; BV-4031 a Castellar de N'Hug; C-28 a Naut Aran per accedir al port de la Bonaigua.

0 Comentaris
cargando