Només dos de cada 10 joves es poden emancipar

Quatre de cada 10 estan en risc de pobresa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Només dos de cada 10 joves (el 19% de les persones de 16 a 29 anys) es poden emancipar i gairebé quatre de cada deu està en risc de pobresa, segons l’últim Observatori d’Emancipació del Consell de la Joventut. L’observatori fa un seguiment de les condicions sociolaborals i els processos de transició a la vida adulta dels joves mitjançant l’anàlisi d’elements s com l’ocupació i la vivenda. 

Notícies relacionades

Amb les dades del primer semestre de l’any 2017, l’estudi assenyala que la temporalitat afecta el 48,9% de la joventut ocupada i que el 92,4% de les noves contractacions de menors de 30 anys van ser de caràcter temporal. Per fer front a l’entrada d’una vivenda en règim de propietat, una persona jove hauria de cobrar més de quatre vegades el seu salari anual i per llogar un pis, el 85,4% del seu sou.

CADA VEGADA MÉS TARD/L’observatori destaca que en aquest semestre es repeteix la pauta que es reprodueix des de finals de l’any 2008, que és «el retard continu del moment d’abandonar la llar familiar». Amb aquest nou informe, el Consell alerta i denuncia les condicions laborals i socials que pateix el col·lectiu jove i recorda que la taxa d’atur de les persones menors de 30 anys arriba al 29,7%, que el 92,4% de les noves contractacions realitzades a joves de 16 a 29 anys van ser de caràcter temporal i que els contractes indefinits només van ser el 7,6 %, la qual cosa dona com a resultat que un 48,9 % de la joventut que treballa és en caràcter temporal.

Temes:

Joves