Quatre hospitals de BCN, entre els 10 millors d'Espanya

zentauroepp28037460 barcelona  barcelones   04 12 2014   cuaderno del domingo   171226105156

zentauroepp28037460 barcelona barcelones 04 12 2014 cuaderno del domingo 171226105156

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre hospitals de Barcelona -el Clínic, la Vall d'Hebron, el Quirónsalud i la Teknon- figuren entre els 10 millors d'Espanya a l'Índex d'Excel·lència Hospitalària (IEH) 2017, que elabora l'Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada, informa en una nota aquesta entitat.

L'índex, elaborat mitjançant enquestes a 1.750 professionals de la salut a tot Espanya, mesura l'excel·lència en hospitals, tant públics com privats, a partir dels resultats i les percepcions dels professionals que treballen als centres o el seu entorn.

D'acord amb l'opinió de la mostra de professionals consultats, la Fundació Jiménez Díaz (Madrid) lidera per tercer any consecutiu l'IEH, mentre que l'Hospital Clinic de Barcelona i La Paz de Madrid es mantenen, respectivament, en la segona i la tercera posició del rànquing.

Entre les novetats de l'IEH 2017 destaquen l'ascens de l'Hospital Quirónsalud Madrid a la quarta posició (l'any passat ocupava la setena) i els de l'Hospital Gregorio Marañón i l'Hospital de la Vall d'Hebron, empatats en el cinquè lloc, i que pugen des de la desena i la vuitena posició el 2016, respectivament.

Aquest any entra en el top 10 per primera vegada l'Hospital Universitari i Politècnic la Fe de València, que es col·loca en la novena posició.

Malgrat tot, entre les millors sanitats del món

En la nota, el vicepresident executiu de l'Instituto Coordenadas i director del projecte IEH 2017, Jesús Sánchez Lambás, destaca el valor dels hospitals espanyols "entre els millors del món", "a pesar -assenyala- que la sanitat, un dels pilars bàsics de l'Estat del benestar, s'enfronta a una situació complexa, en què la solvència i la sostenibilitat del sistema no estan garantides".

"L'excel·lència hospitalària repercuteix en el benestar final del pacient i, en aquesta excel·lència, tant la qualitat del servei com la capacitat innovadora han de ser elements clau a l'hora de guiar les actuacions dels hospitals", afegeix.

Els 10 hospitals més ben valorats segons l'IEH són: la Fundació Jiménez Díaz (Madrid); l'Hospital Clínic de Barcelona; La Paz (Madrid); l'Hospital Quirónsalud Madrid; l'Hospital Gregorio Marañón (Madrid); l'Hospital de la Vall d'Hebron (Barcelona); l'Hospital Universitario Clínico San Carlos (Madrid); l'Hospital Quirónsalud Barcelona; l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe (València), i el Centro Médico Teknon (Barcelona).

Notícies relacionades

L'IEH de l'Instituto Coordenadas entén l'excel·lència hospitalària com la suma de qualitat assistencial, servei hospitalari, benestar satisfacció del pacient, capacitat innovadora, atenció personalitzada i eficiència de recursos; apostant per la sostenibilitat d'un sistema de salut públic, gratuït i de qualitat.

L'Instituto Coordenadas és un centre d'estudi i anàlisi del disseny i implementació de polítiques públiques i econòmiques, de caràcter independent, no lligat a cap institució política o empresarial.