Confusió a les xarxes socials

Polèmica a Twitter: una nena de Sant Ildefons presa per transsexual

Els pares de la menor temen que pateixi assetjament escolar al tornar a les aules després de les vacances de Nadal

La Federació d'Associacions de Transsexuals demana a la Fiscalia que la protegeixi i depuri responsabilitats

zentauroepp41393084 graf296  madrid  22 12 2017   las bolas de la suerte caen en171222091305

zentauroepp41393084 graf296 madrid 22 12 2017 las bolas de la suerte caen en171222091305 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La il·lusió de ser una de les escollides per cantar el sorteig del Gordo de Nadal es pot convertir en un malson. Una nena de 10 anys del col·legi de Sant Ildefons és la nova víctima d'una equivocació a Twitter: l'error d'un usuari d'aquesta xarxa social que la va confondre amb un nen transsexual amenaça la que fins ara era una plàcida vida acadèmica. Els seus pares temen que la menor pateixi assetjament escolar al tornar de vacances mentre ella diu que no vol tornar a les aules.

Una vegada més, el totpoderós Twitter, que crea herois o enfonsa innocents, ha clavat les seves urpes. I aquesta vegada es tracta d'una nena. ¿El seu pecat? Portar el cabells curts. Aquesta simple elecció estètica va provocar que durant la retransmissió televisiva del sorteig del 22 de desembre un tuiter decidís recolzar el presumpte gest valent del nen, que vestia l'uniforme femení de Sant Ildefons. A partir d'aquell instant, pluja d'aplaudiments i retrets en els ara llargs missatges de 280 caràcters. La transsexualitat infantil a discussió.

En mans de la justícia

Els pares de la petita, Noemí i Iván, es van adonar de l'embolic unes hores després. Al Teatro Real, la protagonista havia sentit algun comentari, però ni de bon tros era conscient de l'abast. A Twitter s'havia convertit en Danielun nen trans que decidia posar-se sense embuts la faldilla de l'uniforme. Però en realitat Daniel era el company que havia tret les boles del bombo darrere seu. La miopia (visual i mental) del tuiter va fer la resta.

Va cantar un cinquè premi, i així les mirades encara es van fixar més en el suposat nen transsexual. Els missatges ofensius es van multiplicar, tant a Twitter com a Facebook. La família, ja de nit en su casa, no donava crèdit. Han decidit posar el cas en mans d'una advocada perquè, es queixa la mare, volen que es faci justícia.

Por del retorn

"La meva filla és una personeta innocent i això la pot afectar. Diu que per què li han de fer això a ella, que només va participar per cantar la loteria. Ella no és un nen ni mai ha dit que ho vulgui ser, no hi ha res més i encara que fos així, som al segle XXI", es queixa la mare.

Notícies relacionades

"El problema és la tornada al col·legi, --afegeix el pare--. Tenim por perquè hem sentit casos de nens que es tanquen en ells mateixos i no expliquen res als pares". Tots dos han repassat diverses vegades el vídeo amb la intervenció de la nena, pensant que potser un error en televisió va poder acreditar-la com un nen, però no és així. "Ho diuen bé, diuen clarament el seu nom", explica Noemí.

A la Federació d'Associacions de Transsexuals de l'Estat Espanyol s'han interessat pel cas perquè l'assetjament sofert per aquesta nena a les xarxes és similar al que pateixen els menors transsexuals. Demanen a la Fiscalia que investigui, que protegeixi la nena i que depuri responsabilitats.