VIOLÈNCIA MASCLISTA

La jove morta a Benicàssim va ser ficada a la força al cotxe accidentat

La família de la víctima i les seves amigues asseguren que l'exnòvio, també mort, l'amenaçava

Diversos testimonis van veure com Andrea va pujar forçada al cotxe de la seva exparella, que minuts després impactava contra la gasolinera. Van morir tots dos a l’estavellar-se contra un assortidor. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional va confirmar que la noia que va morir dissabte passat a Benicàssim després de xocar contra un assortidor de gasolina amb el vehicle en què viatjava amb la seva exparella, també mort, va ser introduïda «a la força» en el turisme. Aquest fet reforça la hipòtesi que l’accident pogués ser un cas de violència de gènere. 

Fonts de la investigació i del cercle proper a la noia, de 20 anys, assenyalen que ella i el seu acompanyant, residents a Vila-real, havien sigut parella sentimental, però que van trencar la relació al novembre. Al desembre, un familiar de la noia va denunciar que el jove l’havia intentat atropellar.

Després d’aquesta denúncia el jutjat de violència sobre la dona de Vila-real va imposar al presumpte agressor la prohibició d’acostar-se a la dona a menys de 200 metres i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà. La jove comptava amb mesures de protecció per part d’una agent de la policia local.

Suposades amenaces 

Notícies relacionades

La mare i la germana de la noia van demanar «justícia» al tanatori on van vetllar el cos i van ratificar que havia sigut amenaçada en diverses ocasions per la seva exparella. «Li va dir que mataria la seva família», va indicar la seva germana.

Companyes del magatzem on treballava la víctima van assenyalar que aquesta els havia confessat en més d’una ocasió els «problemes» amb la seva exparella i que tenia «por». Aquest extrem va ser ratificat per amigues de la noia, que van afirmar que l’home la maltractava i que tenia antecedents per maltractaments amb una parella anterior, a qui «també perseguia, amenaçava i insultava, com va fer amb ella», en al·lusió a la seva amiga morta, van assenyalar.