A CASTELLÓ

Un xoc contra una gasolinera, investigat com a crim masclista

La Policia sospita que el conductor d'un vehicle es va estavellar intencionadament per matar la dona que anava de copilot

1117114 2

1117114 2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional investiga com un presumpte cas de violència masclista el xoc mortal d'una noia de 20 anys i un noi de 28 contra una gasolinera a la N-340, aquest dissabte passat a Benicàssim (Castelló). El jove tenia antecedents per violència de gènere i havia sigut denunciat per un familiar de la noia per intentar atropellar-la, segons han informat fonts de la investigació.

El sinistre es va produir dissabte a primera hora, a l'impactar el cotxe en què viatjava la parella contra una estació de servei de BP a la carretera. El turisme es va incendiar i van morir a l'acte tant els dos joves com el gos que portaven al cotxe. 

Aquest accident s'investiga ara com un suposat cas de violència de gènere degut als antecedents del jove amb una altra noia, explica el diari MediterráneoMediterráneo.

El jove «tenia una ordre d'allunyament» de la noia, que havia presentat una denúncia contra ell el 13 de desembre perquè va intentar atropellar-la. A més, «ja tenia antecedents d'una relació anterior». En el cas actual, segons sembla, el noi «l'hauria pogut obligar a entrar al cotxe quan ella se n'anava a treballar, aprofitant que estava sola en aquell moment», segons van indicar a Europa Press, i van circular fins que es va produir la col·lisió.

Per tant, la investigació del Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGen) de la Policia Nacional determinarà ara les causes de l'accident: si va ser provocat o degut a una distracció a la carretera.

La dona va morir a l'acte

Notícies relacionades

A conseqüència de l'accident, que es va produir ahir a les 6.45 hores, els dos ocupants del vehicle van morir a l'acte. Els mitjans sanitaris del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) van intentar practicar sense èxit la reanimació cardiopulmonar al jove, mentre que la noia ja estava sense vida. Tots dos van ser excarcerats pels efectius de bombers, que més tard van sufocar l'incendi del cotxe sinistrat.

La col·lisió també va afectar un repartidor de la gasolinera, un home de 38 anys que va ser atès pels serveis mèdics per una crisi d'ansietat i per impacte de vidres, encara que no va haver de ser traslladat al centre hospitalari, segons han informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), el Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) i la Guàrdia Civil de Trànsit.