decisió judicial

El jutge inhabilita el mosso acusat de la punxada massiva de rodes de camions a l'AP-7

El magistrat ha decretat la seva llibertat provisional, però ha decretat mesures cautelars

L'agent ha de comparèixer al jutjat alguns dies i se li ha prohibit sortir d'Espanya

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El Jutjat d'Instrucció 1 de Granollers ha acordat aquest divendres la llibertat provisional per al mosso detingut per punxar rodes de camions a l'AP-7. Com a mesures cautelars el magistrat ha acordat compareixences al jutjat, la retirada del permís de conduir, inhabilitació per a l'exercici de la seva professió, prohibició de sortida del territori nacional, retirada del passaport i intervenció del seu vehicle.  

La policia autonòmica també ha obert un expedient administratiu a l'agent i l'ha suspès cautelarment de funcions. El mosso estava de baixa des del mes de setembre passat i, segons algunes fonts, podria tenir algun problema psiquiàtric. El procés judicial està obert pels delictes de danys, contra la seguretat viària i falsedat documental. El detingut va actuar sol i amb premeditació, segons fonts policials.

Notícies relacionades

L'arrestat va passar a disposició judicial dimecres, però el jutge va prorrogar dues vegades la seva detenció a l'espera de practicar una sèrie de diligències. Aquest divendres, al final, ha declarat i el magistrat ha decretat la seva llibertat.

Les dues accions

El primer cas va passar el dia 1 de desembre, quan 13 camions punxar a l'AP-7, fet que va causar complicacions en aquesta artèria viària. Aquesta acció va tenir lloc aquell dia cap a les quatre de la matinada i va afectar diversos vehicles entre els quilòmetres 136 i 149 en sentit sud. El segon episodi, amb una trentena de camions afectats, va passar el dia 5 i ja es va obrir una investigació al sospitar que es podia tractar d'un sabotatge. L'autor d'aquestes accions va utilitzar una planxa amb punxes que posava i treia a cada moment.