Inici de la temporada

La boira obliga a desviar a Reus els primers turistes esquiadors de l'aeroport d'Alguaire

Els passatgers han agafat un autobús per desplaçar-se a Andorra

abertran36743972 pla general de la terminal de l aeroport de lleida alguaire 170102113920

abertran36743972 pla general de la terminal de l aeroport de lleida alguaire 170102113920

1
Es llegeix en minuts
ACN

Igual que va passar el dia de l'inici de la temporadaIgual que va passar  l'any passat, la boira ha impedit aquest matí que aterrin els dos primers vols de la temporada d'hivern amb esquiadors britànics a l'aeroport de Lleida-Alguaire, segons ha informat el departament de Territori i Sostenibilitat.

Els dos avions, del turoperador britànic Neilson, s'han desviat a Reus. Allà, els seus passatgers han agafat un autobús que els portarà fins a les pistes d'esquí andorranes. Aquesta tarda estan programats dos vols més, que encara no se sap si podran aterrar a l'aeroport d'Alguaire. Tot dependrà de si la meteorologia millora.

En concret, aquest dijous estava previst que aterressin quatre avions provinents de Manchester, Londres (2) i d'East Midlands. Els vols de Neilson habitualment seran en diumenge però tenint en compte la proximitat de les festes de Nadal i de Cap d'Any s'han canviat els dies d'arribada durant les primeres setmanes.

Notícies relacionades

La principal novetat d'aquesta temporada d'hivern seran els vols que per primera vegada organitzarà a partir del febrer el turoperador Quality Travel per portar esquiadors suecs al Pirineu a través de l'aeroport lleidatà.

Per poder acollir de manera simultània els vols de Neilson i Quality Travel, que coincidiran habitualment en diumenge, Aeroports de Catalunya està acabant la instal·lació d'una carpa addicional per poder atendre tots els passatgers. L'aerolínia israeliana Arkia volarà un any més a Lleida-Alguaire també a partir del febrer, mentre que al març l'aeroport acollirà vols de viatges organitzats per l'Imserso. S'hi ha de sumar, a més, la connexió regular que ofereix Air Nostrum durant tot l'any entre Lleida-Alguaire i Palma.