segona oportunitat

Tres de cada 10 gossos abandonats poc atractius moren en els refugis d'acollida

La majoria dels gats que de cop es veuen en la protectora presenten quadros de depressió

gos-reus

gos-reus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

És temps de regals i les entitats animalistes aprofiten per recordar que les mascotes no són una joguina. La consciència és clau perquè no acabin sent abandonats quan deixin de complir les expectatives que alguns hi havien posat. Potser pot ajudar a conscienciar aquesta dada: el 32% dels gossos abandonats de més de vuit anys, malalts o amb un «físic poc atractiu» no arriben a ser adoptats i acaben morint als refugis, segons dades recollides per la Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Barcelona.

Aquest centre ha potenciat les adopcions de gossos de perfil «poc adoptable» amb la campanya Ells també esperen, i de les 49 mascotes d’aquestes característiques que hi han participat, 11 segueixen al refugi dos anys després. Des del mes de setembre del 2015, quan es va iniciar el projecte, 33 d’aquests gossos han sigut adoptats, mentre que un va ser cedit a una altra associació amb un entorn més adequat per passar els seus últims dies, tres van ser acollits indefinidament amb famílies, i els 11 restants continuen al refugi.

Notícies relacionades

L’encarregat de la instal·lació, Enric Solé, ha explicat que, malgrat que s’aconsegueixen moltes adopcions, «alguns en queden sistemàticament al marge», ja sigui perquè mostren por o desconfiança, o perquè el seu físic o malalties no els fan atractius. 

Han detectat que els gossos amb estades més llargues són els porucs, que necessiten crear un vincle i un entorn més tranquil que la ciutat; els catalogats com a gos potencialment perillós; els que tenen problemes de conducta –sovint per la mala socialització de propietaris anteriors–, i els de rescats, que a l’haver viscut circumstàncies complexes tenen dificultats per relacionar-se.