Assetjament cibernètic

Condemnat a la presó per enviar gairebé 500 whatsaps a la seva parella en un mes

L'Audiència d'Alacant imposa a l'acusat 15 mesos de presó

whatsapp

whatsapp / LIONEL BONAVENTURE (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secció primera de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a 15 mesos de presó per un delicte d'assetjament en l'àmbit de la violència de gènere un home que va enviar a la seva parella un total de 469 missatges de WhatsApp en poc menys d'un mes.

La sala l'absol de quatre delictes d'agressió sexual i dels delictes d'amenaces, maltractaments, coaccions, delicte lleu d'injúries i de maltractament habitual en presència de menors i al domicili familiar al considerar que aquests fets pels quals va ser jutjat i pels quals el fiscal demanava 53 anys de presó no han quedat acreditats al judici.

El condemnat no es podrà acostar a la víctima ni comunicar-se amb ella durant tres anys i l'haurà d'indemnitzar amb 1.000 euros pel perjudici moral causat, segons la sentència feta pública aquest divendres pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Tres fills en comú

L'acusat, que va mantenir una relació sentimental i de convivència durant aproximadament dotze anys amb la víctima, amb qui tenia tres fills en comú, va enviar els missatges de WhatsApp entre els mesos de novembre i desembre del 2015.

Segons el relat de fets provats que reflecteix la sentència, en els textos dels missatges l'home li preguntava a la seva parella insistentment pel lloc on era o quan tornaria a casa.

També li exigia que arribés com més aviat millor, i el condemnat, doncs, exercia "un control incessant en la vida de la perjudicada, l'alterava greument i li impedia que es desenvolupés amb normalitat", segons la resolució judicial.

"Intranquil·litat i desassossec"

Notícies relacionades

"És evident que aquest control continu per part de l'acusat ha alterat greument la vida quotidiana de la perjudicada, i ha limitat la seva llibertat d'obrar davant la permanent, dilatada, exagerada i injustificada remissió de missatges, per controlar en tot moment la situació i activitat" de la dona, diu la sentència.

Indica que aquesta actitud del condemnat obeïa al seu ànim de "ficar-se en la vida" de la seva parella, a qui "causava intranquil·litat i desassossec fins a límits intolerables". Segons la sentència, l'acusat va reconèixer l'autoria d'aquests missatges, que van ser realitzats quan ell i la dona convivien amb els seus tres fills menors d'edat.