Marxa enrere

Màlaga retira les multes pels entrenaments sorollosos de bàsquet

Aquest dimecres firmarà el conveni amb la Junta d'Andalusia per acabar amb el problema

zentauroepp27110113 baloncesto malaga171207174719

zentauroepp27110113 baloncesto malaga171207174719 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts
Efe

L'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, ha anunciat que, després d'analitzar els recursos que va plantejar la Junta per les sancions a dos centres escolars per soroll en activitats esportives extraescolars, s'arxivaran aquestes sancions i confia que aquest dimecres firmarà el conveni que resolgui aquest problema del bàsquet de base.

De la Torre va afirmar aquest dimarts als periodistes que tenen el camí "net" per a la firma del conveni i que "ho volen fer com més aviat millor; esperem que sigui demà a la tarda", va precisar.

L'alcalde va afegir que han de "ser positius, de manera que l'afició del bàsquet i els nois que el practiquen trobin les millors condicions a Màlaga per poder-ho fer".

Queixes veïnals

A aquest respecte, va indicar que no s'ha d'oblidar que "hi ha hagut denúncies per part dels veïns, que han arribat al Defensor del Poble, que ens ha instat a buscar una solució".

Per la seva part, la consellera d'Educació de la Junta d'Andalusia, Sonia Gaya, ha explicat que el seu departament "segueix treballant" per a la firma d'un conveni amb l'Ajuntament de Màlaga "similar" al que ja existeix en altres capitals sobre les activitats extraescolars i en el cas de Màlaga perquè es pugui entrenar fins a les 22.00 hores.

L'acord inicial es va veure trencat arran de la notificació de les esmentades multes de 12.000 euros cada una als centres Revello de Toro i Lex Flavia, després de les denúncies de veïns que es queixaven del soroll, mesura que a més inclou que els equips cessin en la seva activitat, encara que aquest expedient ara també quedarà arxivat.

Manifestació

Notícies relacionades

L'anomenada "crisi del soroll" sorgeix pel desacord entre la Junta i l'Ajuntament malagueny per firmar un conveni que permeti a aquests clubs afectats una ampliació en l'horari d'ús de les instal·lacions educatives fins a les deu de la nit i no només fins a les vuit del vespre, com passa ara.

En protesta pels impediments que pateixen els equips per entrenar-se a causa del límit horari imposat a les escoles i els instituts, els clubs de bàsquet base de Màlaga han acordat manifestar-se dissabte que ve i paralitzar aquest dia 300 partits de competicions federades.