Prevenció

Austràlia ja no deixa sortir del país els pederastes sense autorització

Entra en vigor una nova llei per evitar els viatges de turisme sexual

1
Es llegeix en minuts

La nova legislació adoptada per prevenir que milers de pederastes registrats al país viatgin a l'estranger amb la possibilitat d'abusar sexualment de menors ha entrat avui en vigor a Austràlia.

Els ministres d'Afers Exteriors, Julie Bishop, i de Justícia, Michael Keenan, han assenyalat en un comunicat conjunt que "a partir d'avui constituirà un delicte federal" que els pederastes registrats surtin d'Austràlia sense autorització de les agències de seguretat.

"Gairebé 800 pederastes registrats van viatjar a l'estranger l'any passat i d'aquests el 40% ho va fer sense informar les autoritats. Això s'ha acabat", han assenyalat els dos ministres en la nota.

La nova regulació permet la cancel·lació dels passaports dels pederastes a petició de les autoritats regionals.

L'administració australiana té registrades unes 20.000 persones que han complert condemnes per abusos sexuals de menors i que tenen l'obligació d'informar les autoritats dels seus desplaçaments.

Notícies relacionades

Entre aquests pederastes hi ha l'australià Giuseppe Nicolosi, que va morir diumenge passat a Cambodja d'una malaltia crònica quan complia una condemna de vuit anys de presó per violar una nena de cinc anys a la província de Siemréab el 2010.

Cambodja es va convertir en la dècada del 1990 en un dels destins internacionals favorits dels pederastes perquè s'aprofitaven de la corrupció i l'escassa formació de la Policia i la justícia per operar amb impunitat, encara que la situació va començar a canviar el 2007 amb noves lleis i més control.