El Síndic critica el cobrament de les etiquetes ambientals

zentauroepp41198395 etiquetas medioambientales de la dgt171205151637

zentauroepp41198395 etiquetas medioambientales de la dgt171205151637

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per aclarir els canvis de criteris en la distribució de les etiquetes mediambientals per a vehicles menys contaminants, que s'han començat a comercialitzar quan fins ara s'enviaven de forma gratuïta.

El Síndic ha considerat aquest dijous que l'actuació de la Direcció General de Trànsit (DGT) s'ha caracteritzat per "la falta de transparència i un aparent afany recaptador".

Per aquest motiu, ha traslladat el cas al Defensor del Poble, que té competència per supervisar la DGT, que depèn del Ministeri de l'Interior.

En el seu escrit, Rafael Ribó ha demanat informació concreta sobre el motiu pel qual actualment encara no s'han enviat les etiquetes mediambientals als titulars dels vehicles que són beneficiaris d'aquest distintiu.

A més, ha preguntat quina és la raó per la qual les etiquetes han passat a comercialitzar-se a través de Correus, a un preu de 5 euros, quan fins ara la DGT les enviava de forma gratuïta al domicili dels interessats.

Greuge comparatiu

Notícies relacionades

El Síndic ha explicat que la problemàtica ha sorgit arran de l'entrada en vigor, el dia 1 de desembre, de les mesures de restricció de circulació a Barcelona, que preveuen que, en situació d'episodi de contaminació ambiental, els vehicles que no disposin de l'etiqueta de la DGT (Zero, Eco, C o B) no podran circular a la zona de baixes emissions.

"Aquesta situació comporta un greuge comparatiu entre els titulars dels vehicles que sí que han rebut l'etiqueta al seu domicili i els que s'han de desplaçar i pagar una etiqueta", ha assenyalat el Síndic, "a més sense donar explicacions sobre la qüestió".