DROGUES AL VOLANT

Dos xòfers de transport escolar donen positiu en cocaïna i haixix quan portaven nens

Els conductors van ser interceptats en controls de carretera a Múrcia

zentauroepp13944593 primeras aglomeraciones de vehiculos en el primer dia de ini171207131942

zentauroepp13944593 primeras aglomeraciones de vehiculos en el primer dia de ini171207131942

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dos conductors d'autobusos escolars que feien rutes a Alcantarilla i Molina de Segura (Múrcia) han sigut denunciats per la Guàrdia Civil al donar positiu per consum d'estupefaents, el primer cànnabis i el segon cocaïna, ha informat aquest cos policial.

La Guàrdia Civil va portar a terme la setmana passada una campanya de control d'autobusos dedicats al transport escolar, per la qual van ser inspeccionats 138 vehicles, que es va saldar amb la detecció dels dos citats conductors sota els efectes de les drogues, tots dos espanyols i de 37 i 46 anys.

Un dels conductors, que s'enfronta a una multa de 1.000 euros i la pèrdua de sis punts del permís de conduir, és veí d'Alcantarilla i va donar positiu en cànnabis en un control establert quan transportava 40 nens. El segon xòfer, de 46 anys i resident a la mateixa població, va donar positiu en cocaïna quan conduïa un autobús amb 27 escolars al municipi de Molina de Segura.

En els dos casos els vehicles van ser immobilitzats a prop dels centres docents on van ser inspeccionats.

56 conductors interceptats

La Guàrdia Civil ha informat que des de començament d'any un total de 56 conductors professionals han sigut interceptats després d'haver consumit alcohol o drogues, 41 dels quals han sigut detectats des de la segona quinzena d'octubre.

Notícies relacionades

Cinc d'aquests conductors conduïen vehicles destinats al transport de passatgers, dos en el marc d'aquesta campanya de control d'autobusos de transport escolar.

L'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil recorda que durant la setmana de l'11 al 17 de desembre es farà una campanya especial de control d'alcohol i drogues, dins del calendari anual establert per la Direcció General de Trànsit.