METEOROLOGIA

L'alerta per fred a Catalunya durarà fins dimarts

Les temperatures baixes es mantindran tota la setmana

zentauroepp41176126 imatge general de l estaci  d espot amb els primers esquiado171204085654

zentauroepp41176126 imatge general de l estaci d espot amb els primers esquiado171204085654 / Imatge cedida per l estacio d Espot

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha activat en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per onada de fred perquè es preveuen temperatures especialment baixes d'aquest dilluns a la matinada per tercer dia consecutiu, i es preveu que segueixi així tota la setmana.

L'onada de fred afecta tot Catalunya, però especialment les comarques interiors i sobretot el Bages, la Noguera, el Solsonès i el Vallès, segons un comunicat de la Generalitat.

Però a les zones del litoral -fonamentalment a les Terres de l'Ebre i Barcelona- no hi haurà temperatures mínimes molt més baixes de les habituals.

Les mínimes durant aquest dilluns a la matinada han arribat als -11,4ºC a Prades (Baix Camp), -10,1ºC a Das (Cerdanya), -9,9ºC a Guixers-Valls (Solsonès) i al voltant de 0ºC també en poblacions de la Noguera com Oliola i Baldomar. 

Notícies relacionades

L'alerta per vent i per neu a les cotes baixes, en canvi, s'ha donat per acabada. 

Protecció Civil reclama precaució per la possibilitat de plaques de gel a la calçada, especialment a primera hora del matí i a les zones on les temperatures són més baixes. També s'ha de preveure la possibilitat de congelació de les canonades d'aigua.

Temes:

Tardor Fred