Final de novembre gèlid

El fred de l'Àrtic arriba aquest dimecres a Espanya i deixarà nevades fins diumenge

Els primers dies de la setmana que ve l'atmosfera s'estabilitzarà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una massa freda d'aire àrtic entrarà demà pel nord de la Península, conduïda per vents de component nord, que provocaran la baixada generalitzada de les temperatures a tot el territori menys a les Canàries, i gelades en zones extenses, informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La massa continuarà estenent-se cap al sud i l'est, i afectarà des de dijous tota la Península i les illes Balears, acompanyada d'una inestabilitat de l'atmosfera que provocarà nevades en cotes relativament baixes. Catalunya no se'n salva, segons recull el Meteocat.

Des de demà, dimecres, i fins, probablement, diumenge, els vents de component nord portaran aire molt fred sobre la Península i les Balears.

Sensació tèrmica baixa

Durant aquests dies es produiran gelades generalitzades en bona part de l'interior peninsular. Les temperatures baixaran durant la nit per sota dels cinc graus als altiplans i les zones altes. Durant el dia, l'aire fred, unit al vent del nord, provocarà que la sensació tèrmica sigui baixa.

S'esperen nevades als sistemes muntanyosos de la meitat nord, que seran més persistents a la Serralada Cantàbrica i els Pirineus.

Les cotes de neu poden baixar ocasionalment fins als 400-600 metres al Cantàbric oriental i els Pirineus, i fins als 700-900 metres a la resta de la meitat nord.

A les Balears es poden produir precipitacions amb cota de neu ocasionalment al voltant dels 500 metres.

Notícies relacionades

És probable que a partir de diumenge i durant els primers dies de la setmana que ve l'atmosfera s'estabilitzi, amb el cessament de les precipitacions i amb l'arribada d'un temps poc ennuvolat i amb vents fluixos.

En aquestes condicions les temperatures nocturnes poden baixar encara més, amb gelades fortes, per sota dels vuit graus, principalment en zones interiors de la meitat nord peninsular.