De matinada

Pugen a 40 les persones ferides a l'enfonsar-se el terra d'una discoteca a Tenerife

La majoria són turistes de diverses nacionalitats que pateixen ferides lleus

Ferides 22 persones a l’enfonsar-se el terra d’una discoteca a Tenerife / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 40 persones han resultat ferides -cap en estat crític- a l'enfonsar-se el terra d'una discoteca en un centre comercial d'Adeje, al sud de Tenerife, la matinada del diumenge. Els afectats presenten fractures de fèmur i de turmell, mals d'esquena, traumatismes i contusions de caràcter lleu i moderat.

Els fets han tingut lloc cap a les 2.30 hores a la discoteca Butterfly, en una de les principals zones turístiques de Tenerife, la Platja de Las Américas. En una compareixença al matí, l'alcalde de la localitat, José Miguel Rodríguez Fraga, ha atribuït el fet a una fallada del forjat, perquè la seva estructura està "en perfectes condicions". Ha afegit que s'han obert una investigació judicial i una altra d'administrativa per aclarir el que havia passat.

22 dels ferits -de diverses nacionalitats i edats- van requerir assistència al mateix lloc o trasllat a hospitals de personal del Servei d'Urgències Canari, mentre que 18 més hi van anar pels seus propis mitjans o auxiliats per acompanyants a diferents centres sanitaris, segons ha detallat el regidor. 

Com a mesura preventiva, l'ajuntament que ha ordenat el tancament de tots els establiments del centre comercial Salytien, que està compost de quatre unitats urbanístiques independents entre si des del punt de vista estructural. Per aquesta raó, en principi, les altres tres unitats annexes a la que alberga la discoteca "no estan compromeses", ha afegit Rodríguez Fraga. Els tècnics creuen que ben aviat es podrà procedir a reobrir els comerços que hi estan ubicats.

El local on es va produir el succés té en regla la llicència d'obertura i l'ajuntament tan sols té constància que s'hi hagin portat a terme actuacions administratives com successives inspeccions i canvis de titularitat, ja que té entre 40 i 45 anys i és dels més antics de la zona.

A sota hi ha un altre immoble

Sota de la discoteca hi ha un altre immoble que antigament va ser un bingo però està tancat en l'actualitat, de manera que la caiguda dels materials procedents de l'ensorrament no va provocar danys personals afegits.

Notícies relacionades

Tampoc es creu, "en principi", que l'esfodrament pogués ser degut a la superació de l'aforament permès en la discoteca, ha afegit l'alcalde, a l'espera de l'expedient administratiu obert per determinar-ne les causes.

L'ajuntament no descarta que en el futur es puguin emprendre accions "de més calat", encara que per ara el més prioritari "és atendre les persones" i primar la seguretat a tot el recinte. 

Temes:

Discoteques