Al barri de Chamberí

Agredida brutalment una sensesostre de 84 anys a Madrid

Quatre persones la van deixar semiinconscient després de clavar-li cops a la cara i l'estómac

seora

seora

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos individus van agredir violentament dijous a la matinada una dona de 84 anys que dormia en un carrer del barri de Chamberí, a Madrid. Els fets van passar cap a les 3.30 hores, precisament al Dia Internacional de les Persones sense Llar.

L'agressió va ser denunciada a través de Twitter per l'activista Lagarder Danciu.

A l'altura del número 8 del carrer Cardenal Cisneros, Flor dormia al costat de la seva parella, tots dos d'origen gitano romanès. Segons ha explicat la mateixa víctima a diverses persones, quatre individus amb ampolles a la mà i actitud molt violenta van començar a insultar-los i després a donar-los puntades de peu, informa Europa Press.

L'home va poder córrer i fugir, però la dona no, degut a la seva edat i estat de salut. Llavors, aquests joves van començar a donar-li cops a la cara i puntades de peu a l'estómac, i la dona va quedar semiinconscient. També els van destrossar els cartrons i els van prendre algunes de les seves pertinences.

No obstant, no va ser fins al matí quan diversos veïns es van assabentar dels fets i van avisar una ambulància del Samur, que es va deplaçar fins al lloc, però la dona no va voler atenció ni ser traslladada a l'hospital. També va ser requerida una altra ambulància a la tarda, però quan va arribar la dona ja no hi era, segons han confirmat a Europa Press fonts d'Emergències Madrid.

A la tarda els sanitaris del Samur van aconseguir atendre in situ, i van observar que presentava hematomes d'evolució de diversos dies. També s'hi van traslladar els treballadors de Samur Social, que coneixen aquesta persona des de fa temps, i li van tornar a oferir els seus recursos. Van intentar convèncer-la perquè accepti l'ajuda.

Per la seva part, els veïns del barri de Chamberí també s'han bolcat a ajudar a l'àvia, i li han ofert roba i cremes per alleujar els blaus que té a la cara, conseqüència de l'agressió. A més, una altra persona li ha regalat diverses nits d'estada en un hotel perquè es recuperi i menjar, ja que els agressors també els haurien pres els diners que portaven.

Així mateix, la Unitat de Diversitat de la Policia Municipal de Madrid ja ha parlat amb la víctima, que ha obert un comunicat d'ofici sobre l'assumpte per si hi pot haver un delicte d'aporofòbia.

Per la seva part, la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, ha escrit un tuit en què es mostra "indignada amb la covarda agressió" i ha anunciat que la Policia Nacional investiga els fets per portar els culpables davant la justícia.

Delicte d'odi

Notícies relacionades

L'Observatori de Delictes d'Odi contra Persones sense Llar (Hatentoconsidera que l'agressió a una dona de 84 anys que dormia en un carrer de Chamberí ahir a la matinada és un delicte d'odi. L'observatori considera "urgent i imprescindible" que el Codi Penal reconegui "l'especial vulnerabilitat" que tenen les persones sense llar davant aquest tipus de delictes. A més, recorda que el 47% de les persones sense llar afirmen haver patit, "almenys", un incident o delicte d'odi.

Per la similitud amb aquest cas, assenyalen que en un 28,4% de les experiències que han analitzat les persones responsables van ser nois joves.