Missatges d'odi

Amenaces a immigrants i lloances a Hitler al xat de la policia de Madrid

"Jo els tirava al mar, menjar per a peixos", diu un agent

zentauroepp36567503 fotodeldia  gra035  ceuta  09 12 2016   m s de 250 inmigrant170808101825

zentauroepp36567503 fotodeldia gra035 ceuta 09 12 2016 m s de 250 inmigrant170808101825 / REDUAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El xat de policies municipals de Madrid que van amenaçar i van insultar greument l'alcaldessa Carmena, els periodistes de La Sexta Ana Pastor i Antonio García Ferreras i polítics d'esquerres o independentistes, com Pablo Iglesias o Gabriel Rufián, també van fer apologia del nazisme i de Hitler al canal en què que durant setmanes van abocar a més greus desqualificacions contra els immigrants. Ho detalla aquest dimarts El diario.es.

Un dels agents del grup, explica aquest mitjà, es fa dir "führer", i així s'hi refereixen alguns dels companys, que també li diuen "camarada 14/88".  "Aquest senyor sí que sabia com fer les coses, aquest senyor és déu, les xemeneies ja estarien traient fum sense parar si estigués al comandament", sosté aquest policia local després de penjar al grup un retrat de Hitler. 

Notícies relacionades

Els atacs més agressius en aquest xat, que és investigat per una jutge, són contra els immigrants i els que els defensen. "S'ha de començar amb les cazerías [sic] de porcs", demana un dels membres més actius del xat. "Colla de fills de la gran puta, els moros i els que els defensen". "Jo els tirava al mar, menjar per a peixos". "Recordeu que són uns campions, que són els millors, que els aplaudim per venir a aquest país saltant la tanca. I recordeu que teniu alguns companys endarrerits que afavoreixen aquest tipus de gentussa al voltant vostre", subratlla un altre agent.

L'Ajuntament de Madrid espera una decisió judicial al respecte abans de prendre possibles mesures contra els agents que hagin llançat aquests insults i amenaces. Fonts municipals han precisat que aquests missatges són "terribles" i que preocupa enormement "que un agent pugui enarborar un discurs d'odi". Diversos dels que profereixen aquesta mena d'expressions són agents que patrullen armats al torn de nit de Madrid.