Obertura avançada

L'estació de Masella inaugura la temporada d'esquí aquest divendres al Pirineu

Baqueira-Beret preveu començar el 25 de novembre després d'una inversió de 9 milions

Imatges de la primera jornada d’esquí a Masella, aquest divendres. / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Comença la temporada d'esquí. L'obertura un 10 de novembre és la segona més primerenca de la història després de la del 8 de novembre de la temporada 2008-09.  L'estació d'esquí de Masella obre aquest divendres, i és la primera del Pirineu aquest any gràcies a les nevades i les baixes temperatures des de dissabte passat.

Segons ha informat en un comunicat, l'estació gironina, que aquesta temporada fa 50 anys, dona el tret de sortida a les 12.00 hores la pista i el telecadira de Coma Oriola, i a partir de dissabte l'horari serà l'habitual, de 9.00 a 17.00 hores.

Durant el cap de setmana, Masella té previst obrir sis pistes i tres remuntadors, amb gruixos de neu d'entre 20 i 30 centímetres, i s'aniran obrint sectors de manera progressiva.

Bones perspectives

A partir del 25 de novembre també se sumarà a l'oferta l'estació d'esquí aranesa Baqueira-Beret, després d'haver dut a terme una inversió de nou milions d'euros durant l'estiu per millorar les instal·lacions.

El director gerent de l'estació, Francis Coll, ha detallat que la inversió d'aquest any s'ha destinat a renovar una cafeteria restaurant, a nous canons de neu artificial, a millorar les pistes, a comprar dues noves màquines trepitjaneu i a millorar la central de reserves on line i la pàgina web.

Notícies relacionades

Pel que fa a la inversió en producció de neu, Coll ha assenyalat que s'han destinat uns tres milions d'euros a substituir uns 300 canons a l'àrea de Vaquèira, fet que suposa la renovació d'un 70%, a la vegada que s'han instal·lat nous canons en àrees on no n'hi havia, de manera que la superfície amb producció artificial de neu arriba al 60% del total del domini amb 654 productors.

Coll ha afirmat que les perspectives per a la temporada que ve són positives perquè ja ha començat a nevar, i ha indicat que la venda de forfets de temporada i les reserves estan a nivells superiors respecte a l'any passat en el mateix moment.