PROTESTA LABORAL

Els examinadors de trànsit tornen a la vaga

A causa de la protesta ja s'han suspès 166.000 proves

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els examinadors de trànsit comencen aquest dilluns una nova convocatòria de vaga per al mes de novembre, que es podria allargar fins al mes de desembre.

El col·lectiu va iniciar la vaga al juny, i des del dia 19 d'aquell mes ha anat repetint la mateixa fórmula d'aturades: tots els dilluns, dimarts i dimecres, excepte l'agost.

El motiu de la protesta és la petició d'un increment del complement específic d'uns 240 euros en les seves nòmines, que, segons ha assegurat tot aquest temps l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra), va ser un compromís del 2015 de la Direcció General de Trànsit (DGT).

De tota manera, l'organisme insisteix que no té competències per fer efectiva una pujada salarial, ja que, segons reiteren, és Hisenda qui ha d'aprovar els increments retributius dels funcionaris.

El director de Trànsit, Gregorio Serrano, va assegurar dijous a la Comissió de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible del Congrés que la vaga ha "incidit", però no s'ha "paralitzat" l'activitat.

Pèrdues milionàries

Notícies relacionades

En aquest sentit, les aturades han afectat l'activitat de les Prefectures de Trànsit amb la suspensió de més de 166.000 proves pràctiques de conduir, així com el sector de les autoescoles, que al·lega les pèrdues milionàries que està ocasionant el tancament de centres de formació.

"La vaga continuarà els mesos de novembre i desembre mentre no s'atengui el compromís adquirit el 2015 amb aquest col·lectiu, ja que falta la major part de l'acord per complir", va avançar el 17 d'octubre l'entitat que agrupa el col·lectiu.