DESTACATS DEL DIA

Les pressions a Puigdemont i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp40432097 madrid 06 10 2017 politica   jordi sanchez antes de declarar171006090449

zentauroepp40432097 madrid 06 10 2017 politica jordi sanchez antes de declarar171006090449 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) L'ANC insta Puigdemont a aixecar la suspensió de la declaració d'independència. L'entitat sobiranista, reunida ahir de forma extraordinària, al·lega la falta de voluntat de diàleg per part de l'Estat. Junqueras se suma a les pressions al president, al mostrar-se "totalment d'acord" amb la idea d'Ernest Maragall que "és l'hora d'assumir el risc de la llibertat".


2) En el sentit contrari, el Govern central convida Puigdemont a negar la DUI i oblidar les lleis de ruptura. Fonts de la Moncloa asseguren que si respongués 'no' al requeriment es tornaria a la legalitat. No obstant, Puigdemont sospesa donar una resposta ambigua al requeriment de Rajoy, com enviar el discurs que va pronunciar dimarts.

EFe / Els Reis conversen amb el president del Govern, acompanyat de la seva dona, Elvira Fernández. / 


3) Batalla campal d'ultres a la terrassa del cafè Zurich de Barcelona. Membres de Yomus (penya radical del València) i Frente Atlético que havien anat a Barcelona pel 12 d'Octubre es llancen cadires.

Enfrontament dultres al centre de Barcelona / periodico


Notícies relacionades

4) Trump treu els Estats Units de la Unesco pel seu suposat biaix antiisraelià. Israel secunda la decisió i trenca amb l'organisme cultural de l'ONU.

AFP / BRENDAN SMIALOWSKI / El president dels EUA, Donald Trump, a punt de pujar a l'Air Force One per viatjar a Carolina del Nord el 7 d'octubre del 2017. / 

5) Torna la Lliga aquest cap de setmana després de la parada de seleccions. L'Espanyol, molest perquè li toca jugar molts divendres, rep avui el Llevant. El Barça afronta un esprint de 7 partits els pròxims 23 dies.

Messi, concentrat amb la selecció argentina. / ALEJANDRO PAGNI / AFP